Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az erdélyből idetelepültek...

Az erdélyből idetelepültek miért ilyen szemét kollégák?

Figyelt kérdés
Feltűnt már előző munkahelyeimen is, hogy sokkal kétszínűbb, sunyibb, árulkodósabb emberek. Nem tudok megbízni bennük. Nem hiszem hogy minden erdélyi ilyen, de az idetelepültek nagyrésze tapasztalatom szerint ilyen. Talán azért, mert épp az ilyen típusúak a nagyravágyó, elégedetlenkedők próbálnak szerencsét inkább itt?

2015. júl. 22. 16:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én is erdélyi vagyok,és én ide csak annyit fűzök hozzá,hogy mindenkinek igaza van egy részből. Tényleg csak a lusta,mégis nagyravágyó és gyökér emberek próbálnak meg érvényesülni máshol. Így van ez akár az erdélyieknék,akár a magyaroknál. Nekem csak annyi böki a szemem,hogy azért szemetek ,mert erdélyből származnak,ergo mégsem úgy beszélünk róluk,mint rendes magyar ember társainkról,pedig ők(mi) is magyarul beszélünk,annyi külömbséggel,hogy Erdélyben vagyunk. Talán a hely mocskolja sokaknak be a véleményét,mert Románia nem igazán van a magyarok szívében. :) Erdély más. Tekinthetnénk egymást rokonokként,nem? :D
2015. júl. 23. 20:09
 12/17 A kérdező kommentje:
Figyelj az idetelepült erdélyiek nem tartják magukat magyaroknak, sőt volt hogy fikázták az országot amit nem értettem, hogy akkor mit keresnek itt. Romániába magyarok akarnak lenni, itt meg erdélyiek ami rendben is van, de ne várják azt, hogy ilyen viselkedés után nem bélyegzik meg magukat.
2015. júl. 23. 20:18
 13/17 anonim válasza:

Idézem tőled kérdező :

"Talán azért, mert épp az ilyen típusúak a nagyravágyó, elégedetlenkedők próbálnak szerencsét inkább itt? "

IGEN

Akik tanulnak a minket sajnos körülvevő süket s8ar román tolvaj néptől s kimennek kulfoldre "szerencset" probalni ...

2016. jún. 18. 21:40
 14/17 anonim ***** válasza:

Az erdélyiekre nem jellemtő a sunyiság sem az árulkodás,viszont annál inkább az őszinteség és talán a nyers modor némelyiknél, ha gondolod kifejtem bővebben. Én azt gondolom. erősen összetéveszted a fogalmakat és egyáltalán nincsenek kulturális ismereteid.

Érdekelne kérdező...vezeték neved magyar?!

2016. dec. 22. 23:17
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is voltak erdélyi kollégáim és nekem is egyből feltűnt, hogy nagyon kapzsik. Ha kértem bármelyiktől valami kis szívességet, akkor nekem rögtön vissza kellett nekik adni, mert ha holnap adom vissza, akkor az már késő lett volna. Sohasem merték azt mondani, hogy jól van hagyd, majd megtaláljuk egymást vagy valami hasonlót. Pedig a "szívesség" céges dolgokra, tárgyakra irányult. Nem a sajátjukat adták, hanem a cégét. Lehetséges, hogy attól féltek, hogy holnap már nem jövök be dolgozni, és egy örök életre adósuk maradok vagy nem tudom...

Érdekes dolog ez egyébként. Egy szegényebb országból eljönnek, ahol még annyi és olyan lehetőségek sincsenek, mint itt és ha idekerülnek, akkor itt meg nem tudnak viselkedni. Minden kell nekik, de azonnal.

Egyből megismerem az erdélyieket, mert susolnak. Nem "és"-t mondanak, hanem ssssss-t. Ez az a dolog, ami lebuktatja őket.

2017. okt. 12. 03:54
 16/17 anonim válasza:
Nem csak kollégaként. Én pl. erdélyiekkel, ha egy mód van rá, semmilyen kapcsolatot nem ápolok. Borzasztó, sunyi, mindenkin átgázoló stílusuk van. Nem csak azok akik ide települtek. Arról van szó, hogy otthoni környezetben teljesen máshogy viselkednek. Akkor történik a baj, amikor átlépik az országhatárt. Bármelyiket. Ez csak az erdélyiekre jellemző. Más határon túli magyar nem így viselkedik. “Messziről” ki lehet szúrni ha valaki erdélyi. Én az egészségügy összeomlását is részben nekik tulajdonítom mert azon a területen rengeteg erdélyi dolgozik. Tudom, hogy nem szimpatikus sokaknak amit írok, de ezek tények, csak sokan nem merik kimondani.
nov. 2. 09:19
 17/17 anonim válasza:
Hja és még annyi, hogy attól függetlenül, hogy ha egy mód van rá, nem ápolok kapcsolatot erdélyiekkel, még rengeteget ismerek és bármennyire sztereotipikus, nincs kivétel. Egy sem. Ha erdélyiként azt írod, hogy te nem vagy ilyen, tévedsz.
nov. 2. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!