Az öngyilkosság gyengeségre utal, vagy bátorságra?
Figyelt kérdés
Gyenge és gyáva az ember, aki kioltja életét, mert menekül a problémái elől?
Bátor, mert elfogadja a sorsát és képes félreállni az útból?
Miért dönt úgy egy ember, hogy elhagyja az anyagi világot?
2015. jún. 30. 15:05
1/14 anonim válasza:
Öngyilkos bárki lehet. Ebben mi a bátorság? A problémával szembe nézni, ahhoz már kell.
2/14 anonim válasza:
Az öngyilkosság egy dologra utal: mentális problémára. Amiről az egyén legtöbbször nem tehet. Statisztikák szerint az öngyilkosok 89%-a valamikor életében pszihiátriai kezelés alatt állt. Sajnos az emberek többsége nincs ezzel tisztában, és elintézik azzal, hogy gyávaság, önzés, stb.
3/14 anonim válasza:
To be or not to be that is the question....vajh, attól nemesb'-é a lélek, ha tűri a sors minden nyűgét s nyilait vagy kiszáll tengernyi fájdalma ellen...
4/14 anonim válasza:
Egyik sem. Arra utal, hogy az illető nem lát kiutat. Bátorság? Ilyenkor megváltásnak érzi a halált. Gyengeség? Ne ítélj addig, amíg nem voltál a helyében.
5/14 A kérdező kommentje:
Én nem ítélkezem. Én is ilyen helyzetben vagyok. Hellyel közzel...
2015. jún. 30. 16:17
6/14 anonim válasza:
Egy felől bátorság.. Most őszintén próbálta már valaki elvágni a tortkát? Vagy ehhez hasonló.. Én prbóáltam és nem mertem, hiába ki voltam már mindentől..
Gyávaság: Mert elfut a problémák elől.. Ahelyett, hogy szembe nézne velük. Szóval nézőpont kérdése..
Én nagyon csúnya veszekedések után gondoltam rá, aludtam el úgy,h kés az ágy mellett volt, de nem bírtam megtenni. Hogy mennyire sajnálom? Jelenleg nem. Vannak új céljaim, amikért rengeteget kell güriznem, s nem biztos, hogy megéri, de igyekszem :)
7/14 anonim válasza:
Hogyha senkinek nem árt a halálával,nem okoz traumát vele senkinek,de ő úgy érzi,hogy ez az egyetlen megoldás a problémáira,és megteszi....szerintem bátor.
9/14 anonim válasza:
Attól függ. Mi van a japán kamikáze pilótákkal, akik azért lettek öngyilkosok, hogy elsüllyesszék az amerikai csatahajókat, és ezzel védjék a nemzetüket?
10/14 anonim válasza:
Gyávaság, de egyben önzőség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!