A filmekben miért érdekel jobban az állatok sorsa, mint az embereké?
Ha egy filmben meghal egy ember, csak úgy vagyok vele, hogy hát na, van ilyen. De ha meghal pl. egy aranyos kutya vagy egy kiscica vagy valamilyen cuki állat, egyből könnyektől küszködve kérdezem, hogy miért, miért kellett pont nekik meghalniuk?!? :"c
Ezzel mások is így vannak? És ez mennyire normális?
Sün Integré, itt az egyetlen nyomorék az te vagy.
Nemrégiben olvastam egy cikkben róla, hogy a fiatal kutyák és a macskák hasonló reakciókat váltanak ki normális esetben az emberekből, mint a gyerekek és ösztönösen megakarjuk védeni őket. Szerintem ez lehet a fő okozója a dolognak. Egy normális emberben benne van, hogy segítsen azoknak, akik nem tudják magukat megvédeni. (jellemzően gyerekek, állatok és férfiak esetén nők) Viszont egy idegen, felnőttel szemben nem feltétlen táplálunk szimpátiát és elvárjuk, hogy önálló legyen és vigyázzon magára.
Emellett a filmeknél még pluszban hozzájön az, hogy az emberek esetén ismerjük a színészeket is és akár több szerepüket. Hiába tökéletes az alakítása, ha tudjuk, hogy ő csak egy színész. Egy kutya viszont csak egy kutya a filmben, és szerintem ettől hihetőbbé válik a játéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!