Szerintetek ez szemétség volt tőlem, vagy az ellenőrök munkáját segítettem?
Tudom régi kérdés, de kikívánkozik :3
Én is jogosnak tartom, hogy a szolgáltatásért fizetni kell. Valaki úgyis fizet, pl mikor megemelik a jegy és bérlet árakat te meg én. Meg a többi fizető utas. Amúgy nem kéne a dkv-t és a bkv-t összemosni.
A dkv teljesen korrekt, egy két még a hajdú volántól szabadult sofőrt, meg morcos pénztárosnőt leszámítva. Nem kötekednek az ellenőrök, csak csinálják a dolgukat. Nem tudom én pl. sajnálom, hogy mindenki azonnal ugrik, hogy késett 3 percet a busz, ("merre kóricált már?! biztos megállt cigizni") vagy milyen rablás a bérlet ára (igen, a szolgáltatás pénzbe kerül, ezek a buszok meg a pestiekhez képest teljesen tiszták, persze összerágózza, szétszaggatja befesti a bunkó utas, akit sose lát senki. persze.) stb. Részemről nem sok kedvem lenne úgy dolgozni, hogy az utasok, akiknek segítek, szolgálok stb kutyába néznek, ők mégis megteszik és mégsem szemétkednek. Persze rossz napja mindenkinek lehet.
Viszont múltkor egy vénasszony megnyomta a jelző gombot, a buszsofőr megállt, majd mikor nem szállt le megkérdezte, hogy "nem száll le?" és itt elkezdte a vinnyogást a nő, lehordta mindennek a buszsofőrt, meg hogy elnézte a megállót de mi az hogy beszól. Megállókon keresztül be nem állt a szája. Amúgy mikor jelzett és rájött, hogy rosszkor odaszólhatott volna, hogy elnézést rosszkor jeleztem. Vagy mikor a buszsofőr megkérdezi hogy mizu, akkor elnézést kérni, nem még ez, hogy neki áll feljebb. Én is néztem el megállót és leszálltam. Vagy mikor az ellenőr kérte a jegyet/bérletet egy nő elkezdett üvöltözni, hogy neki nincs pénze bérletre. Ez szomorú. Tényleg az, de most ha nekem nincs pénzem kaviárra, de nagyon akarok, akkor ellophatom? Vagy ha a munkámhoz kell egy laptop, elromlik nincs pénzem újra lophatok egyet?
Ja és párszázas "remélem téged büntetnek meg" hozzászóló: annyira nehéz elképzelni, hogy valaki az utolsó fillérjéből is, de kigazdálkodja a dolgait, hogy ne lehessen büntethető?
Más részről kérdező: Douglas szatyrom nekem is volt. Nem is egy és meg se tudnám mondani, hogy került hozzám, mivel egyszer vásároltam ott, 600ft-os körömlakkot, mert hogy azt is árulnak. :) Szóval ez a szatyor dolog annyira nem mérvadó.
Nem szemétség volt.
aki bliccel az bevállalta egyben ennek a kockázatát is.
Bennem is az időutazó története merül fel.
Visszament Jézus korába s pont akkor érkezett mikor mondá Jézus:
- Az vesse rá az első követ, aki maga is büntelen.
Erre felvett egy jokora követ, ráirt egy kettest, s odab a s s z t a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!