Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ez szemétség volt...

Szerintetek ez szemétség volt tőlem, vagy az ellenőrök munkáját segítettem?

Figyelt kérdés
Van egy gyerek azzal a busszal jár dolgozni meg haza is amelyikkel én és már megfigyeltem,hogy mikor elől nyitja ki a sofőr az ajtót akkor lekezeli a jegyet de,ha hátul is kinyitja akkor nem,meg este amikor sokan szállnak fel a délutános műszak után akkor mindenhol kinyitja és olyankor nem kezeli le. De figyeli az ellenőróket a gyerek mint a tűz,hogy nem -e szállnak fel valahol és gondolom gyorsan lekezelné. Én pedig elmondtam ezt az egyik ellenőrnek aki pont utazott műszak után haza és mondtam hogy az a gyerek az ugyanis akkor is ott volt a buszon,akkor sem kezelt jegyet. És mondta az ellenőr,hogy most hazafelé megy ,nála van a karszallag de most nem végezheti a munkáját,hogy ellenőríz csak szigorúan munkaidőben és azon a buszon ,villamoson vagy trolin ahová be van osztva aznap. De mondta,hogy majd most megjegyzi az arcát és,ha azon fog folgozni munkaidejében amelyiken a srác van akkor leellenörzi az biztos. Mondzam az ellenőrnek,hogy én az ők oldalukon állok,mert a sok utas mindig szidja a vállalatot stb,de arra nem gondolnak,hogy az ellenőr ,ha büntet annak oka van. Ezt megköszönte az ellenőr. Én ismerem ,hogy ellenőr és azért mutattam neki egy embert aki állandóan bliccel. Ugyanis felháborító,hogy becsületesen megvesszük a bérletünket és egyes emberek pedig bliccelnek. Vegye meg azt a bérletet,itt Debrecenben 6.500 a bérlet nem úgy mint pesten,hogy 10.500 . Itt ennyi és jó buszon kívűl villamosra és trolira is. Vagy menjen akkor gyalog. Ráadásul dolgozó ember egy üzemben és nem hiszem,hogy nincs 6.500ft'ja bérletre. Jó hosszú lettem. De most ordítsatok le,hogy nincs igazam?!. Segítettem az ellenőr munkáját esetleg de csak úgy a törvényes,ha lekezeli az utas a jegyet én meg ezzel nem tettem rosszat,hogy szóltam az rllenörnek aki majd figyeli és ,ha bliccel jogszerűen jár majd el. Szerintetek szemét voltam,hogy besugósdit játszottam vagy igenis jól tettem,hogy lehet a dkv-nak kevesebb bliccelője legyen és mindenki fizessen a szolgálltatásáért amit nyujt?

2015. jún. 19. 14:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Oké, hogy végül is úgymond helyesen cselekedtél, de bennem felmerül a kérdés, hogy vajon egy olyan ember, akinek teljesen ki van töltve az élete, észre vette volna a gyereket? ( családdal, szerelemmel, hobbival, jó foglalkozással...stb.) Akinek van bőven elég dolog, ami körül foroghat az agya, gondolkozna azon, hogy az ellenőrök munkáját ilyen pontos, több napi megfigyeléssel segítse? És miért tenné? Az ellenőr feladata, hogy a bliccelőt észrevegye, nem az utasoké! Ha a vállalat nem alkalmaz ehhez elegendő ellenőrt, akkor az a vállalat gondja! Miért érezted úgy, hogy ebből a problémából ki akarod venni a részed? Én azt sejtem, bár ne legyen igazam, hogy azért, mert nincs lehetőséged máshogy érvényesülni és ebben találtad meg a lehetőséget, hogy magadat értékesnek lásd. Inkább engedj fel egy kicsit, ne edd magad a világ gondjain, éld az életed!
2015. jún. 19. 17:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Tudom régi kérdés, de kikívánkozik :3

Én is jogosnak tartom, hogy a szolgáltatásért fizetni kell. Valaki úgyis fizet, pl mikor megemelik a jegy és bérlet árakat te meg én. Meg a többi fizető utas. Amúgy nem kéne a dkv-t és a bkv-t összemosni.

A dkv teljesen korrekt, egy két még a hajdú volántól szabadult sofőrt, meg morcos pénztárosnőt leszámítva. Nem kötekednek az ellenőrök, csak csinálják a dolgukat. Nem tudom én pl. sajnálom, hogy mindenki azonnal ugrik, hogy késett 3 percet a busz, ("merre kóricált már?! biztos megállt cigizni") vagy milyen rablás a bérlet ára (igen, a szolgáltatás pénzbe kerül, ezek a buszok meg a pestiekhez képest teljesen tiszták, persze összerágózza, szétszaggatja befesti a bunkó utas, akit sose lát senki. persze.) stb. Részemről nem sok kedvem lenne úgy dolgozni, hogy az utasok, akiknek segítek, szolgálok stb kutyába néznek, ők mégis megteszik és mégsem szemétkednek. Persze rossz napja mindenkinek lehet.

Viszont múltkor egy vénasszony megnyomta a jelző gombot, a buszsofőr megállt, majd mikor nem szállt le megkérdezte, hogy "nem száll le?" és itt elkezdte a vinnyogást a nő, lehordta mindennek a buszsofőrt, meg hogy elnézte a megállót de mi az hogy beszól. Megállókon keresztül be nem állt a szája. Amúgy mikor jelzett és rájött, hogy rosszkor odaszólhatott volna, hogy elnézést rosszkor jeleztem. Vagy mikor a buszsofőr megkérdezi hogy mizu, akkor elnézést kérni, nem még ez, hogy neki áll feljebb. Én is néztem el megállót és leszálltam. Vagy mikor az ellenőr kérte a jegyet/bérletet egy nő elkezdett üvöltözni, hogy neki nincs pénze bérletre. Ez szomorú. Tényleg az, de most ha nekem nincs pénzem kaviárra, de nagyon akarok, akkor ellophatom? Vagy ha a munkámhoz kell egy laptop, elromlik nincs pénzem újra lophatok egyet?

Ja és párszázas "remélem téged büntetnek meg" hozzászóló: annyira nehéz elképzelni, hogy valaki az utolsó fillérjéből is, de kigazdálkodja a dolgait, hogy ne lehessen büntethető?

Más részről kérdező: Douglas szatyrom nekem is volt. Nem is egy és meg se tudnám mondani, hogy került hozzám, mivel egyszer vásároltam ott, 600ft-os körömlakkot, mert hogy azt is árulnak. :) Szóval ez a szatyor dolog annyira nem mérvadó.

2016. febr. 20. 22:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem szemétség volt.

aki bliccel az bevállalta egyben ennek a kockázatát is.

Bennem is az időutazó története merül fel.

Visszament Jézus korába s pont akkor érkezett mikor mondá Jézus:

- Az vesse rá az első követ, aki maga is büntelen.

Erre felvett egy jokora követ, ráirt egy kettest, s odab a s s z t a

2016. máj. 31. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!