Szerelem kontra rasszizmus?
Sziasztok. 18 éves vagyok.
Távkapcsolatban vagyok a barátnőmmel, lassan fél éve együtt vagyunk, és valószínűleg nagyon is szeretjük egymást.
Nos, gimnáziumi tanulmányaimban volt szó már a valószínűségszámításról, de ez egy picit bonyolultabb. Én mint előbb mondtam, gimnazista vagyok, apró bökkenő hogy cigány származású vagyok. Ez azt jelenti, hogy a kisebbségi önkormányzat csak úgy pattog értem, hogy "támogassuk ezt a szegény roma testvért" és akik nem ismernek, azok meg azt mondanák rám, hogy "Máglyára a mocskos nigg*rrel."
Azért van egy kis rálátásom a dolgokra, nem választok én semmit, családom is megvan segély és egyéb támogatás nélkül, holott a szüleim átlag prolik. A két testvérem meg külföldön él, nincs olyan rossz sorsuk.
Azonban ők nem szerelmesek. Vagyis nem olyan reménytelenül, mint én. Történt egyszer, hogy kiraktam egy kérdést ide gyakorira. Nem ragozom túl, megismertem jelenlegi barátnőmet. Fél év ugye. Hát azt nem mondom, hogy minden happy, mert melyik távkapcs lenne ilyen? Köztünk csak négyszáz kilométer van. De azért úgy érzem, hogy mostanra világos lehet a szerelmem számára is hogy azért komolyan gondolom vele. Ez abban is áll, hogy ott szeretnék egyetemen továbbtanulni, ahol ő, és tervezgetnék sokkal tovább is, De:
Ő speciel nincs olyan jó szemmel a cigányok iránt. Engem kivételnek tart, de még mindig kapok olyan visszajelzéseket a mai napig, ami azért nem semmi tekintve hogy... ez egy nagy szerelem... volt... vagy talán még az? Nem is tudom már igazán. Konkrétan megmondja, hogy nem szeret, máskor pedig hogy igen. Persze amikor vele vagyok, akkor azért jó minden... De amikor elmegyek gyakran pokoli vitákba keveredünk. És nem tudom mit tegyek, hogy ne legyen ez. Nem akarom elhagyni se, de nem tudom, hogyan tudnék hatni rá, hogy a szívére hallgasson... Persze néha hallgat, de legtöbbször az azt jelenti, hogy el akar hagyni, én meg visszasírom magam. De szerintetek meg lehet győzni, hogy legyen végre boldog életünk együtt?
(ne haragudjatok, nem fogok minden mellékszálat elmondani, nem rátok tartozik, de komolyan tanácsokat szeretnék azoktól akik azt mondják, hogy "próbáld meg így" És nem azt mondják hogy hagyjam el... Nagyon is klassz lányról van szó... Rózsaszín köd vagy kanosság ide vagy oda...
Így ösztönösen azt saccolom, hogy neked kell gyúrnod következetességre, "alfaságra" (jó értelemben), tehát férfiasságra, de a szó házastársi értelmében. Nagyjából akkor ilyenek a lánykák, ha egyébként szeretnek, de riadót fúj a női megérzésük, hogy te és gyermekei apja ég és föld vagytok kábé.
Ez eredendően sztereotípiák alapján megy, amióta csak emlősök léteznek. Ezek persze igazán hasznosnak bizonyultak, különben más módszer maradt volna fenn párválasztásra. Tehát: higgy magadban, tudd, ki vagy, tudd, mit akarsz, ehhez ismerd meg önmagad, találj magadra, térj magadhoz!
A vitákkal egyébként semmi baj, ha szabályszerűen folynak. A gond a balhéval, veszekedéssel, meg mindenféle érzelmektől csöpögő, céltalan, ellentétes hatású egymásnak feszüléssel szokott kezdődni. A vitatkozás kontra vita ugye.
Nos, köszönöm hogy ilyen nagyszerű kommenteket kaptam.
Hatalmas erőt ad azért ez, hogy ilyeneket írtatok.
Attól nem kell félni hogy nem mondom meg neki, hogy milyennek tartom. Tudja is nagyon jól. A helyzet az, hogy nagyon hiányzik is nekem, amit én nyálassággal kezelek, Ő meg nos igen... Ezekkel a kétes dolgaival.
Rengetegszer vitatkozunk, amivel amúgy tényleg nem lenne gond. De valamiért mindig lesz egy pont amikor nem vita van, hanem inkább már veszekedés... és hiába próbálom, nem igen tudom visszahúzni. Ha meg eltűnnék csak rosszabb lenne, lévén nem tudná hogy hol vagyok. És távkapcsolat ugye, nem hiszem hogy arra gondolna hogy a szobámban vagyok és Pink Floydot hallgatok.
Eddig összesen csak egy hetet voltunk együtt. Én voltam eddig nála, plusz egyszer egy osztálykiránduláson pont arra voltunk, amitől ő nem lakik messze. Nagyon jó volt együtt. És mindketten vágyunk erre.
És tudom, hogy ő is szeretne azért engem. De néha tényleg megijedek, hogy... azért potyára nem szeretnék az ország másik felébe kerülni. Mondjuk talán ott is megállnám a helyem. De nem lenne ugyanolyan napfényes, ha potya lenne.
Mégegyszer köszönöm. Zárni is lehet akár, vagy törölni. Tényleg sokat segítettetek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!