Segítség, roma vagyok?!
Nos igen,érdekes a kérdés. Dehát kezdjünk az elején,a legnagyobb problémámmal:Roma vagyok.Naponta teszem fel a kérdést hogy miért kell így lennie és miért pont velem történik meg ez. Talán a sors furfangos játszmája,vagy talán a gólya tévedt el?! Fehérbőrű vagyok,megsem látszik rajtam.Viszont a nevem...elárul mindent. Nevezhetnek fajárulónak vagy akárminek..én gyűlölöm a cigányokat pedig én is az vagyok.Kiskorom óta küzdök ezzel,ugyanis én már akkor sem illettem be a "fajtámba". Gimnáziumba járok,imádom a történelmet,filozófiát és az irodalmat(verseket is írok),szeretek olvasni.Vannak ambícióim. Sokszor váltottam iskolát de ennek is megvan a maga története. Mostanra sikerült barátokra lelnem,bár nem a szoros kapcsolatok kialakításáról vagyok ismert. Jóbarátom a magány és a dübörgő rock/metál zene.
Ha meghallom a cigány szót,nekem is a büdös,mocskos,ingyenélő jelzők jutnak eszembe és ez engem egyáltalán nem zaklat fel.Azzal ellentétben hogy a környezetemben élők ha kimondják ezt egyből rám néznek,várják hogyan fogadom.Érzem hogy bár nem látszik rajtam és nem viselkedem úgy mint ők attól még másképp tekintenek rám. Volt példa rá hogy egy hosszas beszélgetés emiatt szakadt meg mert ilyen a származásom a fene tudja miért. Nem tehetek róla..nem akartam ilyennek születni. Azóta nem merek ismerkedni,nem azért mert nem bírom a kritikát hanem mert tudom hogy ha ezt megtudják rólam..már másként tekintenek rám,én pedig azt nem akarom.
Egyre jobban bánt a dolog,most nyáron szeretnék rock koncertekre menni..de nincs bátorságom.Ne érts félre,nem félek.Csupán nem akarom felszakítani a lelkisebeket amiket a származásom jóvoltából kaptam.
Őszintén..mit tegyek? Változtassak nevet,kezdjek új életet? Vagy törődjek bele s fogadjam el magam így ? :/
Valtoztattál nevet csajé?
Üdv: egy cigány, aki anno válaszolt itt párszor neked.
Kérdező!
Te is csak 1 cigány vagy a sok közül. Kijön a véred adott pillanatban.
Tudod, a vér nem válik vízzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!