Az embereket és a társadalmat két dolog hajtja előre: a pénz és a félelem. Ez igaz?
Figyelt kérdés
Egy filozofálgatós kollégám mondta ma ezt nekem és kicsit elgondolkodtam rajta.Nektek mi a véleményetek erről?2015. jún. 4. 17:11
1/7 anonim válasza:
Inkább a pénz és a szex, ha már 2 dolgot kell mondani.
2/7 anonim válasza:
Szerintem van benne valami! Azért fejlődik a technológia, mert pl. az új kütyüket el lehet adni. Azért fejlődik a gyógyszeripar, mert a gyógyszereket megveszik az emberek stb, de a félelem is sokat számít, mert pl új olajfúrási technológiákat szintén a haszonért találnak fel + azért, mert nehogy elfogyjon az olaj
4/7 anonim válasza:
Ez általánosítás, ami nem jó, se amit az 1-3hsz ír, mert sokaknak se pénzük, se nem is szexelnek, az élet nem csak e 2 dologról szól.
5/7 anonim válasza:
az embert és a társadalmat az érdekeik hajtják előre.
6/7 anonim válasza:
Az embereket állandó félelemben kell tartani, akkor fogják a legtöbb pénzt termelni. El kell őket butítani, mert akkor irányíthatóak a legkönnyebben, és el kell érni, hogy minél rövidebb legyen az életük, hogy gyorsan lecserélődjenek és az öregeket ne kelljen fenntartani. El kell érni, hogy a párkapcsolatuk minél rosszabb legyen, vagy egyáltalán ne is legyen, hogy teljes mértékben a munkára tudjanak koncentrálni, sőt, meneküljenek a munkába.
Sajnos önmagamon tapasztalom, hogy mennyire hatékony a rendszer, amelynek rabszolgái vagyunk.
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!