Mit tegyek, ha egy senkinek érzem magam? L
Akármit csinálok magammal, sosincs önbizalmam. Már vettem egy halom ruhát, levágattam a hajam, figyelek az alakomra (picit már fogytam is), spotolni is tervezek, mégsem változik semmi. Akármit veszek fel, akárhogy csinálom meg a hajam, nem látom szépnek magam. Több ruhát már nem akarok venni, mert nem tudnám kihasználni.
A másik, ami botrányosan zavar, hogy személyiségileg is egy nagy semminek érzem magam. Dolgozom, tanulok, nem vagyok hülye, de még így is. Ha van egy kis szabadidőm, azonnal kitalálok valamit, pl nyelvtanulás, takarítás, mert nem bírok megülni a fenekemen 7 óra állómunka után se.
A másik ami rettentően bánt, hogy van egy lány a baráti társaságunkban, akire fogalmam sincs, miért, de rettenet irigy vagyok. Ő nem dolgozik, csak tanul, de mivel a párja jól keres, kicsivel jobb az anyagi helyzetük a miénknél. (annyi, hogy nagyobb albérletben élnek, a hétköznapi kiadásokban nincs különbség).
Teljesen hétköznapi lány külsőre. Alacsony, nőies alkatú, gyerekarcú. Jellemre viszont elég beképzelt.
Tegnap kint voltunk velük. Én fél órán át készülődtem otthon, felpróbáltam az egész szekrényt, és a végén még így is úgy éreztem, úgy nézek ki, mint egy nagy halom ázott kutyasz.r.
Ő farmerben volt, pólóban, melegítőfelsőben meg eléggé megviselt állapotú tornacipőben, smink nélkül, mégis úgy
éreztem, sokkal szebb nálam, és nekem helyben el kéne bújni.
Honnan szerezzek önbizalmat?
21L
Azért kérdeztem, hogy van-e párod, mert én is pontosan így éreztem magam 19 éves koromig, mint Te.. Zavart, hogy magas vagyok és kilógok mindenhonnan, zavart, hogy elég erős arcvonásaim vannak, nem éreztem, hogy szép lennék, hiába voltam érett, művelt és intelligens, úgy éreztem, emiatt nem fognak jobban kedvelni.. Pedig nem voltam soha kirekesztve se. És én is mindig azt lestem, hogy "jaj, vele mindenki foglalkozik, velem miért nem". Tényleg, évek teltek el, hogy nem szívesen mentem tömegbe sem az önbizalomhiányom miatt.
Aztán megismertem a párom, és mellette szép lassan elkezdtem elhinni, hogy tényleg vannak külső és belső értékeim. Mert látta, hogy mi a helyzet, ezért szép türelmesen vezetett rá a dolgokra, és azóta teljesen megváltozott minden. :) Na jó, nem teljesen, de sokkal jobb lett. Már-már büszke vagyok arra, aki lettem.
Ha a Te párod is ilyen, akkor az segíthet.. Viszont ha nem, esetleg tett valaha megjegyzéseket, akkor az ugye ártalmas.. Ezt szép lassan tudod majd átalakítani magadban. Idő meg sok pozitív visszajelzés kérdése. A lényeg, hogy azt halld, amit mondanak, és kapcsold ki a "nem-vagyok-elég-jó" gondolatokat. :) Egyébként én is 21 vagyok. Ha van még kérdésed, privátban is írhatsz nyugodtan. :)
Tudjátok, én meg tőletek undorodtam meg. Mert az egész sztoriból csak annyit hallottatok meg, hogy "irigy". Ahelyett, hogy mondjuk elolvasnátok a maradék pár száz betűt és elgondolkodnátok, hogy itt nem az irigység a lényeg, hanem az, hogy valamiért nagyon önbizalomhiányos. Nem a lánnyal szemben érzi magát senkinek, hanem a világgal. És attól is undorodom, hogy még véletlenül sem akarnátok végiggondolni, hanem jönnek a jó magyar savanyú beszólások meg a gyűlölködés. Azért vagytok itt, hogy jól megmondjátok mindenkinek? Gratulálok.
Én ahelyett, hogy ítélkezem elsőre, kérdezek. Ezt tettem most is, és fogalmatok sincs, milyen nehéz élete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!