Milyen a művészek megítélése nálunk? Mit gondolsz róluk?
Milyen művészeké? Azokaz a festőnek nevezett embereket nem bírom akik ráhánynak a vászonra és milliókért viszik a képeiket.
A zeneművészeket tisztelem, ahogy a minden olyan embert aki ért valamihez és szenvedéllyel csinálja, anélkül, hogy másokat bántana ezáltal.
Mindenki művész, a tudósok is. A matematikusok, a pszichológusok, a geológusok.
Tehát, így, én csípem őket.
Kevés jót gondolok róluk. Képtelenek józanul gondolkodni, a gyakorlatias, ésszerű dolgok olyan távol állnak tőlük, mint a Plútó a Merkúrtól. Emberileg hasznavehetetlenek, semmirevalók. Talán a legidegesítőbb, amikor jönnek az idegesítő filozofiai eszményeikkel és mindent ideologizálnak, közben dúsztjuk sincs, hogyan zajlik gyakorlatban az élet. Szerintem úgy lesz az ember művész, hogy felteszi magának a kérdést: Miben vagyok jó? -Rájon, hogy semmiben és azt mondja: na nem baj, akkor művész leszek! Onnantól kezdve felvértezi magát az önteltség pajzsával és voilá, csodálkoznak, hogy nem bírjuk őket, meg hogy ők a társadalom kirekesztjei, őket senki nem érti meg stb...
Másik oldalról igenis vannak tiszteletreméltó művészek, akiknek elkápráztat a kézügyessége.
Viszont az aki egy gyermeki pacát löttyint a vászonra, művészetnek titulálva azt, az inkább bújjon el.
Van az a kategória aki művésznek mondja magát, de emberként el van veszve - ezeket nem kedvelem. A másik kategória, amikor valaki tök jófej, normális ember és emellett olyan kézügyességgel rendelkezik, amit kár lenne nem kihasználni. Az utóbbiakat kedvelem. Az arányok számítanak, az, hogy emberileg mennyire értékes valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!