Miért sok manapság a neveletlen gyerek, az alkalmatlan szülő és miért változnak meg előnytelenül a kismamák?
Régen támogatták hogy a szülő otthon legyen a gyerekkel, ma már inkább elmegy a szülő dolgozni és bedobja bölcsibe, ahol viszont sok gyerek van, nincs idő és energia mindenkit megnevelni. Ez is egy a sok közül.
A másik amit észrevettem az utóbbi 1-2 évben egyre inkább, hogy a szülő megy a metrón, buszon, villamoson és egyebek, a gyereknek kezébe nyomja a telefont és ennyi az együtt töltött idő, de arra is sok példát láttam már mikor a szülő nyomkodja azt a sz@r 'okos'telefont (ha már a szülő nem okos legalább a telefon legyen az) és amikor a gyerek kérdez, vagy társalogni próbál akkor csitítja, rendesen lerázza magáról és ha nem is szó szerint, de rávezeti hogy őt ugyan hagyja most békén mert fészbúkozik meg ilyesmi.
Régebben hasonló volt a TV-vel, mikor a szülő nem tölt időt a gyerekkel, csinálja a maga kis dolgát, mert mindig van valami ami fontosabb a gyereknél, a gyerek meg minden szabadidejét a TV előtt tölti, amit abból tanul az pedig nem épp optimális viselkedési minta.
Hálát adok az égnek hogy egyrészt bár rég városon élek már, de falun nőhettem fel, ahol nagyon sok időt töltöttem a szabadban mind egyedül/barátokkal mind szülőkkel, és büntetés volt ha nem mehettem ki játszani.
Nagyon hálás vagyok azzal hogy anyukámmal órákat lehet mai napig beszélgetni, és apukámmal is rengeteget játszottunk, szerelgettünk, mindkettejükkel sokat tevékenykedtünk a kertben.
Teszem hozzá, mindketten dolgoztak, apukám mindig is, anyukám hosszabb-rövidebb ideig, és van testvérem is, nem is egy, és még mellettük is volt idő rám, és mellettem is volt idő rájuk...
A nevelés egyik része az hogy a szülő jó példát mutat, ami alapjában is formálja a gyermek személyiségét.
Ha a szülő nincs ott csak testben, de szellemben/agyban a környéken sem, az azt jelenti hogy a gyerek személyisége ezen részéhez majd máshonnan vesz mintát, és nem jó helyről ez szinte biztos...
Az "az alkalmatlan szülő" azért van, mert
a, ők "mindent" tudnak a gyereknevelésről, és hogyha egy tapasztaltabb, idősebb ember próbálna segíteni nekik, akkor persze lehurrogják őket;
b, az interneten "minden rajta van" a gyerekneveléssel kapcsolatban, ahol a tapasztaltabbnál tapasztaltabb szülők mondják meg egymásnak a frankót.
A "miért változnak meg előnytelenül a kismamák" című kérdésre választ adott az előző rész is, mivel ezek okos kismamák egymást oktatják, így óhatatlanul megváltoznak, valamint a párjuk is reformálja a stílusukat pozitív-negatív értelemben egyaránt. Egy kapcsolatban, ahol nincs gyerek, ez a fajta reformálás ugyanúgy megjelenik.
És hogy "Miért sok manapság a neveletlen gyerek"? A fentebb felsoroltak miatt. Azért, mert a szülők - akármennyire is gondolják, hogy ők aztán milyen jól nevelik a gyerekeiket, és hogy mindent megadnak a nekik, mert az a legjobb dolog -, tehát pont ezért csúszik ki a kezük alól a gyeplő, mert "rettentően" figyelnek a gyerekeikre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!