Téged zavar, ha valaki MINDIG őszinte? Ez felháborító?
Hát nem mindegy, hogy valaki tényleg őszinte-e vagy csak szimplán mindenbe beleszóló bunkó aki mindig a véleményét hangoztatja...
Alap dolgokban őszinte vagyok de ha vki olyan nadrágba jön dolgozni ami nekem pl nem tetszik és nem tartom rajta előnyösnek akkor nem mondom meg neki hogy hééé nagy a combod ebben a naciban.... szóval na, nem kell MINDIG őszintének lenni.
Volt egyszer egy cikk, amit olvastam, meglepően ostoba volt a híres szerzője. Szerinte az őszinteség az, hogy ha ül a buszon, és szemben ül vele valaki, aki kövér/tele van tetoválva, akkor odahajolhat hozzá, és megmondhatja neki, hogy szanaszét lóg a hájad/ocsmányul szét vagy varrva.
Ez szimpla bunkóság.
Az őszinteség szép lenne, csak sajnos nagyon sok komplikáló tényező van.
Pár példa:
Mondjuk nem megyek el moziba megnézni egy filmet, amit a legjobb barátnőmmel imádunk, mert nincs rá pénze, tőlem meg nem fogadná el. Ha megkérdezi, miért nem megyek el megnézni, nem fogom azt mondani, mert csóró vagy, és lelkiismeret furdalásom lenne. Kitalálok valamit, fáj a fejem, stb.
Ha megkérdezik, munka után beülök-e egy kávéra, azt fogom mondani, nem még takarítanom/főznöm kell, stb. Nem fogom azt mondani, hogy bocs, harmadik napja nem szartam, ha hazamegyek, lenyelek egy üveg ricinust és a wc-n töltöm az estét.
Nekem a munkám miatt meg kellett tanulni őszintébbnek lenni. Valahogy szerintem mindnyájunkban - főleg nőkben - benne van ez a "people pleasing" gén, hogy mindenkivel kedvesek akarunk lenni, hogy ne utáljanak, miközben mi utáljuk őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!