Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rendőrségi feljelentés?

Rendőrségi feljelentés?

Figyelt kérdés
Először megyünk rendőrségre feljelentést tenni.Párom vett egy telefont 20 ezer forintért egy ismerősétől,amiről viszont pár nap múlva lekapcsolták a hálózatot.Tehát vagy lopott volt,vagy pedig előfizetéses és a gazdája nem fizette,és próbált túl adni rajta.Természetesen szóltunk a srácnak,hogy mi a helyzet,azt mondja ő is vette valakitől.Visszaadni az árát természetesen nem akarják.Így feljelentést teszünk holnap.És nem is az a 20 ezer forint(bár most elképesztően szükség van rá,hiszen itt van párom telefon,meg pénz nélkül),hanem hogy ne ússzák meg ennyivel.Párom hiába mondta,hogy többe fog neki kerülni az üzemanyag a rendőrségre járkálástól,csak az ígérgetés megy.A telefon név szerinti tulaját,akitől indult nem tudjuk ki,csak azt,akitől mi is vettük.Kérdésem végülis az,hogy mire számíthatunk a feljelentés után?Megtalálják a telefon belső adatai alapján az eredeti tulajdonost?Bocsi,ha hosszú lett,de ideges vagyok egy kicsit.Várom a válaszokat,valaki volt-e már hasonló helyzetben.

2015. máj. 12. 08:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
talán nézzétek meg egy másik simkártyával. miért a legnagyobb macerával járó dologgal kezditek.....?
2015. máj. 12. 08:34
 2/13 A kérdező kommentje:
Megnéztük mind a három (mostmár 4,a Tesco mobillal)szolgáltató kártyájával.A telefon kírja,hogy mobilhálózat nem elérhető.Én még utána is próbáltam a beállításoknál kézi módon hálózatot,de nincs.A telefont nem lehet használni.Jártunk már így mi is,mikor külföldön voltunk és egy részletet elfelejtettünk befizetni.Ezért gondolom,hogy a telefon is részletre lett véve,csak nem fizették,ezért gyorsan túladott rajta a tulaj,mielőttlekapcsolják.És mire hozzánk ért,ez meg is történt.
2015. máj. 12. 08:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Mi a telefon pontos tìpusa?
2015. máj. 12. 09:01
 4/13 anonim ***** válasza:

És miért akarsz feljelentést tenni? Mert hülyék voltatok és nem megbízható helyről vettetek telefont?

Elvittétek valamilyen szakemberhez, hogy megnézzék, hogy pontosan mi a baja?

Én nem keverednék bele semmilyen rendőrségi ügybe. Főleg ha lopott. Aztán majd megkeresnek azok, akik lopták.

2015. máj. 12. 09:02
 5/13 A kérdező kommentje:
Sony Xperia E1
2015. máj. 12. 09:04
 6/13 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy a mi hibánk.Véleményt kértem.Pontosan tudom,mit fogok csinálni,a kérdésem nem az volt,hogy tegyek-e feljelentést,vagy ne.Nem adom olyan könnyen azt a 20-ast,ha már úgysem látom viszont.Költse csak egy részét utazgatásra a rendőrségre.
2015. máj. 12. 09:11
 7/13 anonim ***** válasza:

De így ti a rendőrségre fogtok járni. És ki tudja, hogy mibe keveredtek így bele. Még a végén ti kerültök majd bajba.

Boltban is lehet venni használt telefont olcsón. Egy csomó ilyen üzlet van már.

2015. máj. 12. 09:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen,értem,hogy mit akarsz mondani,de nekünk 5km a rendőrség,neki meg 40. :)
2015. máj. 12. 09:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha olyan lopott telefon lenne, aminek az imei szàma alapjàn körözèst adtak ki, azt màr jelezte volna a rendõrsèg szerintem(Mivel bejelentett lopàs törtènt egy elõfizetõ àzalltal vàsàrolt telefon tulajdonosától, vagy imei szàmàt feljegyzõ telefon tulajdonos rèszèrõl).Az imei szàm megvàltoztatàsa büntetendõ, tehàt ez nem jàrhatò út.Remèlhetõleg megoldódik!Kijelzõ, èrintõ panel, egyèb, mèg eladhatò.Ès egy rèszèt visszahozhatja az "elveszett" pènznek.Rendõrsèg is lehet jàrható ùt, viszont az anyagi rèsze mèrlegelendõ.
2015. máj. 12. 11:02
 10/13 anonim ***** válasza:

"àzalltal"--àlltal, akart lenni.

Xd

2015. máj. 12. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!