Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elegem van az emberi hülyeségb...

Elegem van az emberi hülyeségből, vagy csak én vagyok ennyire "ételpárti"?

Figyelt kérdés
Unom már, hogy az emberek random rámondják minden ételre, italra, hogy egészségtelen. Miért? Miért egészségtelen? Erre a válasz: Tejtermékeket tartalmaz, alkoholt tartalmaz, sok-sok cukrot tartalmaz. Bezzeg a "műBIO" ételeiteket, italaitok nem egészségtelenek, ugye??? Ne is egyetek, igyatok inkább semmit sem, mert nektek minden egészségtelen. Valaki itt ezen az oldalon a Cappy gyümölcslevet "egészségesnek" míg a Coca-Colat "egészségtelennek" tartotta. Hagyjuk már .Manapság mibe nincsenek tartósítószerek, stb? Miért kell a szalonnára, kolbászra, marhasültre azt mondani, hogy egészségtelen? a mindenféle szír-sz*r "BIO" címkés hulladékra meg azt, hogy fogyaszd nyugodtan? Összes vegetáriánus, meg az összes "táplálkozzunk egészségesen" ember hulladék. Azt csináltok, amit akartok, de ne hirdessétek már! annyi gyógyteát isztok, amennyit akartok, engem nem érdekel. Én maradok a finom, minőségi vörösbornál, a finom sörnél, a finom sülthúsoknál, hol érdekel engem az, hogy a marha szenvedett vágás közbe? Pf. :D
2015. máj. 10. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Az ilyen emberek nem tudják elfogadni a tényt, hogy ma már nem lehet elkerülni a káros dolgokat. Hiába bio az almánk, ha a szomszéd permetez és rámegy a miénkre is stb.

Nekem az a véleményem, hogy valamiben úgyis meg kell halni és mivel rövid az élet és csak egy van belőle, addig együnk finomakat, ameddig csak lehet! Elfogadom azokat is, akik csak salátán vegetálnak, csak engem ne akarjanak megtéríteni, mert én se teszem fordítva.

2015. máj. 10. 21:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább az a legnagyobb baj, hogy ennyire központi téma az étkezés-étel és mindenki megmondja a frankót. Mindenki azt és akkor eszik azt amit szeretne, minek foglalkozunk a más enni valójával, kik vagyunk mi, hogy mások étkezését bíráljuk? A legnagyobb probléma, hogy mindenki a másikkal foglalkozik és csak rossz indulatból. "Nézd már de finnyás, csak párolt csirkét eszik, a kis elkényeztetett", "Nézd már vegetáriánus, ezt a hülyét, nem baj több hús marad neked". "Nézd már mennyi pénze van bio kajákra, kíváncsi vagyok mennyit keress a férje" "Nézd már cólát iszik hamburgerrel, attól ilyen dagadt"

Emberek gondolkozzunk, miért vagyunk rossz indulatúak, miért nem tudjuk elfogadni a másikat, a másik étkezését? Mitől jobb nekünk fúrni a másikat ott ahol csak tudjuk?

Igazad van kérdező!

2015. máj. 10. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

A táplálkozás nagyban meg tudja határozni az életminőséget, főleg hosszútávon, én igenis foglalkozom vele, ez az első hozzászólónak. Nyilván nem lehet tökéletesen csinálni ezt sem és teljesen hülyeség agyonstresszelni magunkat rajta, ez OK. De nem mindegy, mit eszünk.

Valahol nagyon halványan még azt is megértem, hogy aki tudja vagy tudni véli a tutit, az megpróbálja terjeszteni az okosságait (igazából még én is csináltam ilyet, itt a gyk-n, de aki erről kérdez, az ne lepődjön meg, ha választ kap).

De sokan nagyon túlzásba esnek. Olyan az evés, mint a vallás, hihetetlen intolerancia van, sokak azt hiszik, csak úgy jó, ahogy ők csinálják... A fogyókúrás témakörben a legrosszabb a helyzet, különösen az irritál, amikor valaki kifejti, hogy csak és kizárólag napi ötszöri kevés evéssel lehet fogyni, csirkemellel és salátával, de reggelire szigorúan zabkásával, mert máshogy rossz.

Hogy mi az egészséges? Nekem van halvány fogalmam s meghoztam a döntéseket a saját életemben, de annyira összetett dolog ez. Pár ételnél egész sokan egyetértenek abban, hogy jó vagy nem jó, de még semmivel nem találkoztam, amiben kalória is van és mindenki szerint okés. Egyszer valaki közölte, hogy egészségtelen, hogy sok zöldséget eszem, mert a sok rost gátolja a tápanyagok felszívódását... Ilyenkor szeretem közölni az elég tekintélyes olajosmag-fogyasztásomat (fitátok, ezt nem szabad ám. de szeretek veszélyesen élni), a még rostosabb alapanyagaimról nem is beszélve...

Egy csomó dologban nincs tartósítószer, cukor, laktóz, szója, ésatöbbi. Én olyanokat eszem. A vegyszerekkel már nem tudok mit csinálni, bocs, még egy ok, ami miatt belekötnek a zöldségeimbe...

A jó bor, sör, sülthús teljesen OK, bár az ipariaknak szerintem nincs jó ízük. Csak a halaknak, azok furák. Tenyésztett lazac, az jöhet éppúgy, mint jóféle házi disznótoros és jól elkészített szarvas (egyszer sütöttünk olyat, fantasztikus lett). A vega éveim alatt is szerettem a húst, csak nem ettem meg, de ez nem zavart, nem volt rá szükségem. Most sincs, csak finom, néha miért ne? Aki nagyüzemi termelésből származó tejterméket és tojást eszik, épp csak húst nem, annak nincs sok alapja beszólni nekem...

A rendes vegákkal pedig semmi baj nincs. Ahogy a rendes húsevőkkel sem. De mivel emberek, a zömüknek elszáll az agya, ha ételről van szó.

De a hipokriták a legrosszabbak. Egyszer egy bigott katolikus srác azt fejtegette nekem, hogy a húsvéti bárány örül, amikor levágják... Akkor szűnt meg ismerősömnek lenni.

Plusz rengeteg iszonyat nagy tévhit kering az egészséges táplálkozásról. S nem mindenkinek ugyanaz a jó. S számít a minőség. De még az is, hogy élvezzük az életet, ne vegetáljunk és stresszeljünk, s higgyük azt, hogy most ez egészséges nekünk...

Az evésnek élvezetesnek kéne lennie (OK, van, akinek funkcionális és nem érdekli. csinálja azt, nekem nem fáj, de én hedonista vagyok), s bármennyire is tudom, hogy egy csomó tényleg egészségtelen táplálkozási szokás van s igenis az, amit és amennyit eszünk, hat az egészségünkre, attól még megrökönyödöm, hogy az emberek csatatérnek tekintik a témát, nem egy kedves, pozitív dolognak.

A menzai étkeztetésben is olyanok vannak, hogy fogom a fejem, mindez az egészséges táplálkozás jegyében...

Én igazán igyekszem és nagyon komolyan életmódot váltottam, elégedett is vagyok vele. Egészen szórakoztató, hogy úgy kb. minden táplálkozási csoport remekül belém tud kötni több ponton is. Azok is, amelyekhez kísértetiesen közel állok. De ez legyen az ő problémájuk, az enyém biztos nem.

Mellesleg fogyok is, majdnem az összes fontos fogyókúrás alapelv mellőzésével, de sok esetben pontosan az ellenkezőjét csinálom, mint amit tipikusan szoktak... Ja, szerintem baromira egészségesen fogyok, utánaolvastam és a testem is így gondolja. Az emberek többnyire nem :D

Bocs, ez az a téma, ahol elragad a frazeológiám. De hátha van, akit szórakoztat vagy informál, volt már rá példa,

2015. máj. 10. 23:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Túl sok mindenki szeret menőzni, felvágni, okoskodni...

Engem jobban foglalkoztat ez a retkes sz#r élet, ez a sz#r környezet és sz#r emberek akik mindenfele körülvesznek, DE ha egészségesen táplálkoznék, na akkor...

2015. máj. 11. 00:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok a jó kaja ellen, letojom, miben mennyi a tartósítószer, viszont nem eszem húst... ezért hulladék lennék, már megbocsáss? Nem hirdettem soha az eszméimet, tőlem aztán azt eszel, amit akarsz, ahogy érzed

De általánosítani, bántani nem kéne.

2015. máj. 11. 01:00
 6/6 A kérdező kommentje:
A hulladékos részt egy kicsit rosszul fogalmaztam. Igazából azoknak szántam, akik mások torkán akarva-akaratlanul le akarják nyomni a saját életmódjukat mert, hogy az a "tuti".
2015. máj. 11. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!