Egyes embereket miért nem érdekli, ha ugat a kutyája?
Ritka idegesítő ember lehetsz kérdező... :D
Amúgy érdemes ilyenkor párhuzamot vonnu az állat és ember között. Mi állítólag értelmes lények vagyunk, mégis sokan beszélünk magunkba, vagy másokkal, fecsegünk a semmiről, akkor egy állat miért ne szeretné ezt?
A madarak is folyton énekelnek, a macskák nyávognak, a kutya meg ugat...
"Ha az én kutyám, megnézném mit ugat, és ha semmi veszély nincs, akkor megnyugtatnám, vagy játszanék vele egy kicsit."
Honnan tudod hogy nyugtatni kell? Nekünk volt olyan kutyánk, hogy alapból védte a területét, és ha embert látott az utcán jönni, már ugatott is. Na meg nem lehet 0-24-ben a kutyával foglalkozni, főleg nem ha hajnal 2-kor jön rá az "unatkozás".
Én vagyok, aki írta, hogy ugatja a kutya a lovat. Egyébként az én kutyám ritkán ugat. Nem az a mindenkit megugatós fajta, de időként meglát valamit, felpattan, megugatja. De amúgy nem akar mindenkit szétszedni, az emberek nagy részét megnézi csak, a madarakat meg engedi inni a táljából. A szomszéd macskát meg elhajtja. Nem nevelem arra, hogy ne tegye, mert én is utálom azt a macskát. :) Érte, mit akarsz mondani, igen, vannak a világban elhanyagolt kutyák, de én azokat nem ugatni (vagy nem kizárólag ugatni), hanem egészen megőrülni látom. Meg lehet mondani egy ilyen kutyáról. Nálunk a faluban van olyan kutya, amelyik ha elmész a kapu előtt:
- labdát hoz a szájában mindenkinek
- össze-vissza fut a kerítés mentén, és nem a te mozgásodat követi, hanem teljesen megőrül, egyszerűen oda-vissza fut folyamatosan
- elkezd körkörösen szaladni, idegesen csaholni, ha ember jön, a saját farkát kergeti (de csak ha ember jön), nyivákol és fetreng.
Hogy ők mellesleg ugatnak is, az lehet. Na ők azok a kutyák, akikkel nem törődnek. A másik dolog, meg, hogy 30 fok van. Nekem 2 berni pásztor kutyám van, akik jelenleg kint fekszenek az árnyékban (tény, hogy nem is ugatnak most). Ha most elkezdek velük labdázni délután, szívrohamot kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!