Mit jelent számodra az, hogy a társadalomban az erősek eltapossák a gyengéket?
Ezt lehet egy pár módon értelmezni.
Lehet nyersen, fizikálisan értelmezni lásd: az erősebb kutya b...!
Vannak emberek, akik mindenen és mindenkin átgázolva érik el a céljukat. Hangosabbak, erőszakosabbak, nyomulósabbak.
Átgázolnak rajtad az utcán, a közértben, a zebrán, leugatnak, beszólogatnak, nincs társadalmi felelősségtudatuk, nem segítenek senkinek, addig ők a janik, amíg nem jön egy erősebb stb.
Másrészt jelentheti azt, hogy ha valaki "fent" van az kénye kedve szerint játszik a kiszolgáltatottakkal.
Vegyük a munkahelyeket vagy a munkaerő piacot, ami nálam épp aktuális mert épp munkahelyet keresek.
Már az is eltaposás ha nem engednek érvényesülni mert: fiatal, gyakorlatlan pályakezdő vagy, kisgyerekes anyuka, negyven feletti vén szatyor.
Meg, amikor azt mondják, hogy el lehet menni mert százan állnak a helyedre de nem tudsz mert sarokba vagy szorítva, jönnek a számlák és nincs más meló de akkor is neked van igazad...
Na ez az elnyomás, amikor gátolnak a boldogulásban az előre haladásban.
Én mikor, hol vagyok....általában nem szoktam eltaposni senkit mert nem vagyok az a fajta és igyekszem elkerülni és nem hagyni, hogy mások eltapossanak.
Nemrég láttam egy kedvenc énekesem fotóját /Bruce Dickinson, Iron Maiden/
Egy fekete póló volt rajta a következő felirattal:
Néha te vagy a szobor néha te vagy a galamb.
Hirtelen felröhögtem de rájöttem, milyen igaz!!!!
nemtudom butaságnak tartom
Attól, hogy erős valaki attól még nem okos
Attól, hogy gyenge valaki de fejben jó, akkor az lehet értékesebb mint aki erős
Ez egy önpusztitó folyamata az emberiségnek, általában azok akik ezt az életstilust vallják elég spártaian az evolúcióra gondolva meg az állatvilágra hivatkozva csinálják ezt, csak mi éppen nem vagyunk állatok hanem van agyunk ami jóval intelligensebb mint az állatoké, rossz a hasonlat és rossz a gondolat
Nem tartom jó ötletnek a dolgot mert nem lehet tudni ki milyen értékes ember lesz és ha eltapossák akkor vége örökre elveszik az ész és ha elveszik az ész akkor vége a világnak
Ezt a világot az ész hajtja előre nem az ököl
Az ököl csak rendet teremt ha kell, igy csak másodlagos téma ezen a világon véleményem szerint minden időben
pl a pártfüggetlen szakszervezetek hiánya tipikusan ilyen.
mindenhol van,itthon meg szóba sem jöhet,mert akkor nem lehetne gyarmati bérezésben dolgoztatni és kihasználni az ország nagy részét.
aztán ilyen,hogy a rendőrség rendfenntartó,bűnüldöző szervezetből átment egy profit termelő cégbe és most már az egész ténykedés arról szól,hogy teljesítsék a napi bírság kvótát,tovább sarcolva a fizetésekhez képest aránytalanul magas bírságokkal a minimálbéres kihasznált többséget.
Számomra ez éretlenséget jelképez. Már önmagában mit jelent az, hogy "erős" és "gyenge"? Fizikai jellemzőt? Szellemit? Műveltséget? Szakképzettséget? Anyagi helyzetet?
Ahány szempont, annyi rangsorolás. Hogy a mai társadalom (de főleg gazdasági berendezkedés) mit preferál, egy más kérdés. Ilyenkor kell az általa "gyengének" tartott embernek kerülőutat választani.
Az utolsó kérdésre a válasz: a gyengék közé. A szaktudásom és tapasztalatom megvan, motivációm nincs, a mindennapi hajtást és stresszt pedig egyáltalán nem tűröm. Az igazságtalanságot és kicsinyességet meg pláne nem. Ezért módosítottam pályát, és próbálok érvényesülni más úton, ha már muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!