Sokan miért csak a saját érdekeiket és érzéseiket tartják szem előtt, és sz*rják le mások érzéseit?
Van aki észre sem veszi, hogy megbántja a másikat,
csak akkor amikor a másik ennek hangot ad.
Én pl azt hittem, nem szoktam megbántani senkit, de a páromat többször bántottam meg mégis, csak ez akkor derült ki, amikor ő megmondta hogy szarul esett ez, meg az, meg amaz.. Én meg így nem is értettem, hogy mért, volt amit el kellett nekem magyarázni.
Alapvetően mindenki, az egész emberi faj önző. Senki ne állítsa hogy ő bizony nem, mert de. Ez a mai, túl fejlett világunkban, ahol mindenki és minddn rohan, csak erősödött. Az ember megtanul alkalmazkodni és ezt ebben a megbízhatatlan világban így kell.
Vegyünk egy példát az érdekekre.
Te egy iskolás vagy. 1 ponton múlt hogy 4-es lett a dolgozatod, de a tanár elszámolta és pont eggyel kevesebb van. Mi a tisztességes? Szólni a tanárnak és te megkapod a 3-ast. De szólnál?
Érzelmekre sokkal nehezebb a példa, de van:
Egy nem túl kedves "barátoddal" futsz össze és azzal a lánnyal / fiúval aki tetszik - mindkettőtöknek. A "barátod" te megpróbálsz jobbnak tűnni a kiszemelt szemében, és olyat tudsz mondani, amivel lenyűgözöd - de ezzel megsérted a "barátod". Elmondod és tiéd a végső győzelem, és megsértesz valakit akit amúgyis utálsz vagy nem mondod el és hagyod hogy ő nyerjen?
Utóbbira kisebb esély van, de 10/9 ember elmondaná, attól függetlenül, hogy ez másnak rosszul esik.
" Senki ne állítsa
hogy ő bizony nem, mert de."
Ha te mondod az biztos úgy van, hiszen két idétlen példát is hoztál, így másképp nem is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!