Miért értik félre ezt a betegséget?
Én sem kezdenék ezzel. Persze, titkolni nem kell, de elég, ha harmadik-negyedik randin közlöd, hogy van ez. Akkor már ismernek, látják, hogy semmi baj nincs veled, és ott élőben el is tudod mondani, hogy ez miben más, mint amit az emberek nagy része tud róla. Egy betegség azért intimebb dolog, semmint hogy egyből kitedd a netre. Másoknak pedig természetesen ijesztően hat, hiszen azt gondolják, ez akkora hatalmas, életedre sötét fátylat vető dolog, hogy az alaptulajdonságaid közt említed.
Én például tapasztalatból ismerem az epilepszia több fajtáját, tudom, hogy ez nem egy fogyatékosság, ami egyből látszik, és ezért egyből tudja mindenki (mint példásul a kerekesszék). És mint ilyen, nem is tartozik egyből mindenkire, nem is kell közölnöd senkivel egyből.
Aki meg azt hiszi, hogy az elmebetegség, az idióta, azzal ne foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!