Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyenek a férfiak?...

Miért ilyenek a férfiak? (Többi lent)

Figyelt kérdés

TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Pár szó: félelmetesek, agresszívak, veszélyesek.

Most épp a kaposvári trafikos lány meggyilkolásáról jutott ez az egész eszembe..

A legtöbb rablást, garázdaságot, testi sértést, gyilkosságot férfiak követik el, a nemi erőszakról nem is beszélve. Az agresszió, intolerancia, dühkitörések, rongálás is inkább a férfiakhoz tartozik. A börtönviselt emberek is nagyrészt férfiak.

A családi erőszak elkövetők is, pedofilok is, furcsa fétisek, perverziók, és sajnos lehetne még sorolni.

Természetesen a fent felsoroltak közt nők is vannak, de egyáltalán nem olyan arányban.

Ha egy sötét utcán egyedül mászkálok, és szembe jön három hangosan röhögcsélő férfi, sokkal jobban félek, mintha 3 nevetgélő nő lenne.

Vélemények, okok? Biológia, szociológiai, egyéb okok?

2015. ápr. 26. 21:03
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Rohadtul nem 1% az. :D Főleg, hogy ha már kultúránként nézzük.. Bizonyos muszlimok a fedetlen nőket szabad prédának tekintik, bűntudatuk sincs amiatt, ha esetleg megerőszakolnak valakit. Tisztelet a kivételnek.

Pont, hogy nem a TV világában élek.. Hanem a szomorú valóságban. Hallok férfiakat beszélgetni, belelátok párkapcsolatokba (volt nekem is..)..

Tisztelet tényleg a kevés kivételnek.. de a férfiaknak a dugás számít meg a szex. Ami a nőt illeti.. Emellett meg ott a többi, amiket már leírtam. A nők azért általánosságban empatikusabbak, kifinomultabbak, toleránsabbak, meggondoltabbak, segítőkészebbek.

2015. máj. 24. 15:06
 22/24 anonim ***** válasza:
53%

Oké, lásd így, ha annyira így akarod. Nekem úgy tűnik, hogy valami negatív csalódás miatt lettél ennyire férfigyűlölő. Csak az ebben a baj, hogy ha ilyen maradsz, lehet, hogy elszalasztasz ez miatt esetleg egy normális pasit, és helyette örökre ilyen begyöpösödött, gyűlölködő, házsártos izé maradsz.

Téged elnézve én is mondhatnám, hogy tessék, a nők pedig mindig általánosítanak és mindenben a legrosszabbat látják, és mindig azt hiszik, nekik van igazuk, azaz ostobák. De nem mondok ilyet. Nem érdemes ugyanis egy-két negatív példa alapján általánosítani. Nem igazságos ugyanis az, hogy egy-két hülye pasi alapján kijelented a férfiak 100%-ra, hogy csak a dugás érdekli őket.

Ha már a dugásnál tartunk. Az igaz, hogy a férfiak másképp mutatják ki az érzéseiket, és más a fontos nekik mint a nőknek, pl. a szexben is. De eléggé nagy kiforgatása a dolgoknak és öncélú elferdítése az, hogy nekik csak a szex a fontos :D Ebből is látszik, hogy semmit nem tudsz a férfiakról.

Pl. a haverjaimmal én is a szexről beszélek, ha egy nőt nézünk a facebook-on stb. És akkor mi van? Mi ilyenek vagyunk. De elég nagy ostoba az a csaj, aki ezt meghallva feljogosítva érzi magát arra, hogy kijelentse rólam, hogy engem csak a szex érdekel és nincsenek érzéseim. :D Már bocsi de én az ilyet csak hülyének tudom nézni, aki úgy jelent ki rólam valamit, hogy nem is ismer.

2015. máj. 25. 02:12
 23/24 anonim ***** válasza:
68%

Valóban rémisztő tud lenni sok férfi. Sajnos olyan is, akiről nem gondolnád. Vagy csak szimplán lekezelő, vagy folyamatosan érzed nőként, hogy csak egy szexuális tárgy vagy.

De nem lehet általánosítani, mert nem mindenki ilyen.

2016. ápr. 30. 01:13
 24/24 anonim ***** válasza:
88%

Elég összetett a válasz a kérdésedre, és jó sok tanulmány született már a témában. Van itt egy jó összefoglalás: [link]

Ha nem tudsz angolul, a lényege, hogy az alábbi tényezőket kutatták, mint az agresszivitás lehetséges okait:

– anatómiai okok: erőteljesebb testfelépítés, amely a nőkénél alkalmasabbá teszi őket a harcra

– hormonális tényezők: a férfi nemi hormonok (androgének) a testi felépítés mellett az idegrendszerre is hatnak, fokozzák az agressziót

– behvaiorális tényezők: a szülők és a társadalom által közvetített férfikép, jobban elnézik nekik az agresszív viselkedést

– evolúciós faktorok: a férfiak közti vetélkedésben az erő játszotta a szerepet, az agresszívabbak több erőforráshoz jutottak hozzá, hatékonyabban védelmezték utódaikat, stb.

A lényeg, hogy az agresszió evolúciós előnyt nyújtott, a „macsóbbak” szaporodtak jobban, a társadalom pedig fenntartja ezt a biológiailag megalapozott tandenciát.

Egyéb érdekes írások a témában:

A tesztoszteron hatásáról – [link]

A szülő bánásmód és konfliktuskezelés összefüggéséről – [link]

Szeirntem egyébként ez a kérdéskör is összefüggésben lehet a rezilienciával, azzal a képességgel, hogy valaki jól ellen tud állni a külső-belső negatív hatásoknak. Pl.: máig nincs egyértelmű válasz arra, miért lesz valakiből a mostoha körülményei ellenére „normális” ember, másból pedig hasonló háttérrel bűnöző.

Az jutott még eszembe a témában (de ez kicsit sem alátámasztott tudományosan :)), hogy a nők másképpen csoportosulnak, pár barátnőjük van, akikkel „kibeszélhetik” a problémáikat, az agresszív gondolataikat, míg a férfiak gyakrabban „bandáznak”, ahol nem a lelki dolgokat rágják át, hanem fitogtatják férfiasságukat.

Jaj, tudom, hogy most nekem fogtok esni, de nem kell, tisztában vagyok vele, hogy ezek általánosítások. És azt is hozzátenném, hogy szerencsére az én környezetemben nagyon jó fej, nem agresszív férfiak vannak kizárólag. ;)

2017. nov. 2. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!