Van olyan itt rajtam kívül, aki egyszerűen rühelli az okoskodókat?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy miért jó az, ha valaki okoskodik. Nálam ez az el nem fogadottság már olyan szinteken jár, hogy abszolút feldühítem magam, ha egy okoskodóval van dolgom, akár személyesen, akár fórumon, interneten. Én azt az alapvető szabályt követem, hogy amihez nem értek, nem szólok bele. Természetesen elmondom a véleményem a tudásomnak megfelelően, de semmi több. Inkább hallgatok, és hallgatom azt, aki meg ért hozzá. Olyan is van, aki meg direkt hergeli a másikat, direkt okoskodik mondjuk egy fórumon, na attól meg falra tudok mászni. Olykor még a laptopot is földhöz vágnám dühömben. Egészséges, és elfogadható dolog az, ha valakinek van rálátása dolgokra, de a tudását meghaladóan de próbáljon már engem meggyőzni valamiről, mikor ő sem ért hozzá, vagy esetleg én értek jobban hozzá, de akkor is meg akar győzni, akkor is kötözködik. Joggal mondják azt, hogy jobb az, ha egy okos hülyéskedik, mintha egy hülye okoskodik.2015. ápr. 25. 20:35
1/3 anonim válasza:
Van egy ilyen osztálytársam, akivel viszonylag jóban is vagyok, de néha ezzel annyira ki tud készíteni, én is rendesen ideges leszek tőle, és megfájdul a fejem. Tegnap már annyira "kiborított", hogy letiltottam, ha élőben beszéltem volna vele, tuti, hogy hozzávágtam volna valamit. Meg a szomszéd kislány is ilyen, tőle is idegrohamot tudnék kapni. Pedig elhiheted, hogy empatikus és elfogadó vagyok, de akad egy-két ilyen ember, akitől a falra mászok.
2/3 anonim válasza:
Van. Nekem is van több ilyen ismerősöm. Pl. Az egyik osztálytársam valakinek beszól aki néha én vagyok (aki ek beszól) és akkor mindenkinek pofa be de amúhy 1. óta ezt csinálja és ha megvéded magad akkor még neki áll feljebb. Med van egy másik aki látássérült. Neki meg az van h ha hozzáérsz elesik direkt és azt momdja h fellökted. Néha úgy hozzájuk vágnék valamit. Facen van egy olyan kép h szeretem a kávét mert az mindent megold. Az elejére nem emlékszem de a vége az h valaki felidegesített? B**d fejbe a kávésbögrével. És néha úgy érzem megtenném ha ihatnék kávét.
3/3 anonim válasza:
Szerintem ez ilyen embereknek lehet valahol olyan fusztrációjuk, hogy ők kevesebbek attól, hogy nem érthetnek ahhoz a dologhoz, ami közvetlenül feltűnik a közelükben, és "érinti" őket.:))
Persze nehéz belátni azt, hogy nagyon sokat kellene utánajárj mindenben ahhoz, hogy valamennyire érts hozzá, de ehhez méregsok türelem kellhet ennyi okoskodáshoz, ezért marad a beképzeltség.
Az ilyen, ha megnyugodna attól, hogy nem muszáj annyira értsen ahhoz, amihez nem, ettől nem lesz kevesebb, vagy nem fog belepusztulni, biztos jobban állna a dolgokhoz, okoskodás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!