Hogyan kerülhető el a faggatózás komunikálciós ügyetlensége?
be kell szúrni egy "is" szócskát
mikor is jössz?
hol is voltál?
miért is nem hívtál?
így máris nem a kérdező a béna, hogy elfelejtette, pedig már el lett mondva, ill nem tolakodó így a kérdés.
pont fordítva utolsó, "is" nélkül nagyon durva lenne
mikor jössz
hol voltál
miért nem hívtál..
ezdeti ismeredésnél szimplán tudni kell hallgatni, meghallgatni a másikat, arról kérdezni, ami őt érdekli, ekkor a másik úgy érzi veled olyan jó beszélgetni, közben ő rólad szinte semmit nem tud és etől még titokzatos is leszel, kíváncsi lesz rád, vonzódni hozzád, leginkább tartást, magabiztosságot elég sugározni ami a személyiséget illeti, pl van véleményed, nem vagy döntésképtelen és általánosságban véve a sikereket keresed és nem mártírkodsz nem panaszáradatot adsz elő
(Szerintem is gáz az isezés...Ettől ugyanúgy faggatózás, ráadásul az jön le, hogy baromira nem érdeklem a másikat, ha újra megkérdez olyat, amit már tudnia kéne. Márpedig ha benne az is szó, akkor egyértelmű, hogy már kapott arra választ, csak elfelejtette, szóval nagyon nem figyelt rám...)
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Úgy kerülheted el, hogy nem csak kérdéseket teszel, fel, hanem mesélsz is közben, mondjuk magadról...
Na ha már az első írt nehány példát, javítsuk azt:
"mikor is jössz?
hol is voltál?
miért is nem hívtál? " helyett:
Elmegyek edzésre, hatkor végzek. Mikor jössz, találkozhatunk edzés után? Vagy fáradt vagy, hol voltál ma? ... Áááá, ja gondolom azért nem hívtál akkor. Akartalak én is hívni, de itt meg itt voltam, nem volt sok szünetem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!