Miért menő vagdosni a csuklót?
Naponta több tucat kérdés van, ahol a leírásban szerepel, hogy már vagdossa is magát, annyira depis/rosszul érzi magát stb.
Ma pont mögöttem ült egy általános iskolás (lányokból álló) csoport, akik egymásnak mutogatták a csuklójukat, hogy "ezeket azért csináltam, mert Ricsi szakított velem!", rá lett kontrázva, hogy a másik lány meg ezért, mert rosszak lettek a jegyei és szülei kiabáltak vele és nézze milyen hosszú vágás lett!
Egy másik meg megmutatta, hogy ez lett eddig a legmélyebb vágás és megijedt, hogy el kell mondania a szüleinek. 6-an voltak, mindannyiuk ezzel "dicsekedett", hogy hányszor, milyen gyakran csinálják, mert rossz az életük/(mert 4-es átlag kell/reménytelenül szerelmesek valakibe.
És ezt undorítóan vidáman mesélték egymásnak.
Miért van ez a "divat"?
Figyelemfelkeltés az egész..
Csak azért csinálják, hogy sajnálják őket mert abból nekik az jön le, hogy szeretik őket.
önsanyargatás, mazohizmus, depresszió, unalom, agresszivitás, energiatúltengés
Ezek az emberek ha csinálnának valami ésszerűt magukkal akkor rájönnének, hogy az élet nem a szenvedésből áll de valószinűleg folyamatosan egy helyben és ugyanabban szenvednek ahelyett, hogy előrelépnének
Valahol azt olvastam hogy ha a macskának nagyon fáj valamije akkor ráadásként megharapja magát. Valószínű azért mert az erős fájdalomérzet fájdalomcsillapító és boldogsághormonok termelődését váltja ki. Így védekezik a természet a fájdalomérzet ellen.
Elképzelhető hogy az önvagdosás is akkor jelentkezik amikor valami fájdalom éri az embert és ezzel a plusz fájdalommal vagy öncsúfítással fokozódik az említett fájdalomcsillapító hormonok termelődése.
Szerintem egy kiegyensúlyozottabb és emberibb társadalomnak kellene lennünk hogy ne érje fájdalom a fiatalokat. De minden korban jelentkezhet önpusztítás, csak más-más formában. Például drog, alkohol, dohányzás, tetoválás, extrém testékszerek, szándékos hajléktalanság, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!