Azok a gyerekek akik általános iskolában menők meg népszerűek azok később egy rosszfajta középiskolába kerülnek és rosszabb munkájuk lesz?
Most vagánynak gondolja magát, hisz egy tizenévesnek hol fordul meg a fejébe hogy nem az albérlet jelenti majd az életet és mondjuk a tömegközlekedés.
Később meg majd átértékeli az egészet amikor már kéne neki a jó kocsi, jó lakás, de pénze meg nincsen, nem is ezzel volna baj mert kis pénzből is lehet félretenni mint ahogy én is tudok 80-90et, itthon lakva.
Az ilyenek majd csak lesznek valahogy az életben.
Nem feltétlenül. Ma már kapcsolatok nélkül szinte lehetetlen jól menő, sokat fizető, bejelentett (!!!) munkát kapni.
Példa: Általánosban végig kitűnő voltam, rendszeresen strébereztek, pedig nem tepertem a tanároknál, simán csak jó tanuló voltam. Gimiben is egész jó voltam, de ott a matek meg a kémia húzták le az átlagomat, mert ahhoz már hülye voltam. Mindenesetre igyekeztem, a többi tárgyból 4-es, 5-ös voltam. Elvégeztem egy OKJ-t, csináltam egy nyelvvizsgát. Fősulira mentem, végigcsináltam és a végén mégis csak egy szaros ruhaboltban kötöttem ki eladóként, mert sajnos olyan szakot választottam, amivel konkrétan kitörölhetem a pozsgás hátsómat...
Ellenpélda: Általánosos osztálytársam, tipikus általad leírt menőgyerek, verekedett, köpködött, sosem írt leckét, végig bukdácsolt. Sima szakmunkássuliba ment, mert csak oda vettél fel. Akkor még voltak szakmunkásképzők. Most a Szerencsejáték Zrt-nél dolgozik, olyan összegeket kaszál, hogy beszarsz, saját kocsija van (valami Mazda), Tommy Hilfiger cuccokban pózol, hetente tölti fel a bulifotókat a faszbukra.
Nem feltétlenül. Sokan azért menők, mert gazdagok, jó családból származnak - azoknak kb. tök mindegy, hol tanulnak, mit végeznek, a zsíros állás gyakran megvan. Van olyan volt osztálytársam, aki iszonyat paraszt volt tanárokkal, letojta a tanulást, menőzött, ivott-cigizett, aztán ma társtulaja 3 étteremnek meg egy balatoni benzinkútnak... másik volt osztálytársam meg azzal indult jól útnak, hogy apja német, megtanult németül felsőfokon... na így könnyű volt magának állást találnia, pedig amúgy szegény csaj nagyon buta.
Igen, vannak a menők közül olyanok is, akik elhiszik, hogy nekik kinyalják a feneküket, csak azért, mert ők ők, és vagányak, kiabálósak, lázadoznak stb.,, aztán néznek, amikor szar érettségivel, nuku diplomával csak a gyárba tudnak menni dolgozni, és elmegy a pénzük (főleg alkoholra meg cigire).
"Később meg majd átértékeli az egészet amikor már kéne neki a jó kocsi, jó lakás, de pénze meg nincsen, nem is ezzel volna baj mert kis pénzből is lehet félretenni mint ahogy én is tudok 80-90et, itthon lakva."
Miért a diploma mellé adnak jó kocsit és jó lakást?
Különös tekintettel arra, hogy - szaktól függetlenül- a mai egyetemistáknak jelentős részét épp eszű munkáltató fel sem veszi (legalábbis én nem venném fel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!