Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek, mit jelent, az a...

Szerintetek, mit jelent, az a kifejezés hogy valaki egyéniség?

Figyelt kérdés
Sok véleményt szeretnék.

2015. ápr. 13. 22:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Erdekes amit irsz, de pl. a rendor lehet nem a tarsadalmi elvarasok alapjan cselekedett, hanem a szemelyes ertekrendje motivalta.
2015. ápr. 14. 14:13
 12/17 anonim ***** válasza:

A zsaru nem is indulhatott volna el üldözni az embert, hiszen magánemberként nem hősködhet. Nem léphet fel úgy mint rendőr amikor nincs szolgálatban. Szerintem meg is van tiltva neki. De ha egy zsaruba azt programozták hogy mindig cselekedni kell, nyilván nehéz neki megállnia, hogy elkezdjen futni a bűnöző után. De ennek semmi köze az egyéniséghez, csak annyi hogy ilyenkor egy bele nevelt viselkedésformát követ, ami miatt nem egyéni.

Magánemberek is néha hősködnek, itt nincs olyan hogy egyéniség. Ilyen hősködőből azért elég sok van. Pl volt egy olyan hír, ahol egy öregasszony a táskájával pofán csapta a bankrablót. A rablónál volt fegyver, de szerencsére nem lőtte le a nyanyát.

Egyéniségnek hívni egy olyan döntést, amiről nem tudod mi fog történni. Az öregasszony sem tudta hogy lehet hogy lelövik, szóval ezt egyéniségnek nevezni hülyeség. Ennyi erővel lemész az utcára, a fejedre esik egy zongora, és akkor is egyéniség lettél?

Az lenne az okos, és persze utólag mindenki megmondja, hogy a rendőr felhívná a rendőrtársait és kész. Csak ez nem mindig működik a való életben. Nem jut eszébe, mert hajtja a kíváncsiság, gyorsan cselekszik, nehogy elszaladjon addig a bűnöző. De ennek nincs köze az egyéniséghez akkor sem szerintem.

Nem így definiálnám az egyéniség fogalmát.

Egyéniség inkább a viselkedésforma, ami megkülönböztet téged a többi embertől. Egyéniség az, amikor a többség, a 99% másképp viselkedik, és az az egy egy kicsit elvarázsoltabb. Például egyes alternatív gondolkodású emberek tekinthetők egyéniségnek, mert azokból kevés van. Nem azt mondom aki divatból az, hanem aki tényleg másképp gondolkodik mint a többiek.

Mindig az az egyéniség, amiből kevés van.

2015. ápr. 14. 17:58
 13/17 anonim ***** válasza:

11-es

így van, a zsaru a saját értékrendje szerint cselekedett. Senki nem várta el tőle hogy bármit csináljon.

Civilben senki nem tudta hogy rendőr.

12-es

Kimész az utcára fejedre esik egy zongora és egyéniség lettél ?

Ez meg miféle hülyeség ?

A zsaru eldöntötte hogy mit csinál, a saját értékrendje szerint, a saját egyénisége szerint a saját belátása szerint vagyis minden szerint ami ő maga vagyis az egyénisége.

Ha kimész az utcára és fejedre esik a zongora azon mit döntöttél el ?

Amit írsz annak semmi köze sem az én mondanivalómhoz sem az egyéniséghez sem semmihez.

2015. ápr. 14. 20:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Az írásod arra utal, hogy te pont a zsaru példáját akartad hozni arra, hogy miért nem érdemes a társadalmi elvárásoknak megfelelni.

("Mindig saját magadat kell elsősorban figyelembe venned különben az életeddel fizetsz és más emberek életével. ")

2015. ápr. 15. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:

A zsaru példája mindkettőre jó.

Egyrészt ne akarjon megfelelni a társadalmi elvárásoknak.

Másrészt legyen egyénisége ami alapján meg tud hozni egy jó döntést.

Az egyéniség azt jelenti hogy saját magadat veszed figyelembe első sorban. Mert az egyéniség belőled ered.

És ha magamat veszem figyelembe akkor futó edzést végzek az utcán. Ez minden.

Nem kezdek el kergetni senkit mert nem az én dolgom.

Ilyen az ha valaki egy egyéniség.

2015. ápr. 15. 20:18
 16/17 anonim ***** válasza:

"Az egyéniség azt jelenti hogy saját magadat veszed figyelembe első sorban. Mert az egyéniség belőled ered. "

Ezt így nem lehet kijelenteni. Nekem az lenne az elvem, hogy én megtettem mindent alapon utánaerednék. De ez belülről fakadna. Az, hogy az egyéniség belőled ered, még nem jelenti azt, hogy magadat veszed figyelembe mindig mindenkor. Ennyi erővel akkor pl. az orvosok is meg a kutatók is csak a társadalmi elvárásoknak akarnak megfelelni, mert amikor a munkájukat végzik nem saját magukat helyezik legelőre.

2015. ápr. 15. 20:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Te azért mennél a bűnöző után mert nincs kialakulva az egyéniséged mint ahogy a rendőrnek sem volt.

Azt mondod hogy: megtettem mindent alapon utána erednék

Az rendben van hogy mindent meg akarsz tenni csak rossz az irány. Te kifelé akarsz mindent megtenni a külvilág felé pedig ha kialakulna az egyéniséged akkor tudnád hogy neked magadért kell mindent megtenned.

És ezért lehet kijelenteni hogy az egyéniség belőled ered.

Az orvosok meg a kutatók pontosan önmaguk miatt csinálják a feladatukat.

Szerinted ha nem akart volna orvos lenni akkor most embereket gyógyítana ?

Pontosan önmaga miatt választotta ezt mert ezzel akart foglalkozni.

Gondolod hogy az élelmiszerboltban azért ül ott a pénztáros hogy te meg tudd venni a kenyeret és nehogy éhen haljál ?

Persze hogy nem.

Akinek van egyénisége az mindig saját magából eredezteti a dolgokat, akinek nincs az meg azt mondja a másikra hogy húha ez milyen erős egyéniség.

A különbség az irány.

Te kifele döntöd el hogy a másik erős egyéniség, az egyéniség viszont nem téged néz hanem önmagában erős egyéniség.

2015. ápr. 15. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!