Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet, hogy nem bírom...

Hogy lehet, hogy nem bírom felhívni azt sem, akit szeretek?

Figyelt kérdés
Képtelen vagyok telefonálni, kellene, közeli rokont, illene, de halogatom és kiver a víz a gondolattól is. Pedig semmi bajom az illetővel, enyhe szociális fóbiám van talán emiatt. De hogy kellene rávenni magamat, mert azért is szégyellem magam, hogy nem telefonálok, de mégsem tudom megtenni. :(
2015. ápr. 8. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele,de csak azért,mert nincs türelmem trécselni mostanában.Még két mondatot se.
2015. ápr. 8. 10:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Én attól félek legjobban, hogy fogalmam sincs, mit mondjak. Általában sosem jut eszembe, mit kellene mondani, utálok beszélni. Hümmögni tudok, de azon kívül. :(
2015. ápr. 8. 10:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ismertem egy ilyen lányt. Félt telefonon beszélni. Szintén, nem csak pasikkal, de barátnökkel, rokonokkal is.

A telefonálástól való félelem abból jön, hogy tartasz az emberek elutasításától és

kiszámíthatatlan reakcióiktól, amiket nem tudod, hogy hogyan tudnál megfelelően kezelni. Ez egyszerű ismerethiányból jön.

A félelem valójában az ismeretlentől való félelem. Hogy fog reagálni? Mit kéne neki

mondanom, hogy érdekelje a dolog? Mi van, ha elutasító? Hogyan kezeljem? stb.

Van abban némi igazság, hogy a félelmek leküzdéséhez cselekedni kell. A víziszony elég jól kezelhető azzal, ha bemész a vízbe. A pókiszony szintén elég jól kezelhető azzal, ha pókokat simogatsz. És a telefonálástól való félelmek is elég jól leküzdhetőek azzal, ha csinálod.

Ővele aki félt előtte telefonálni, 20-30 perceket telefonáltunk naponta időnként.

Egyszer 2 óra 20 percet! :$

2015. ápr. 8. 10:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, pókiszonyom is van, és el sem tudnám képzelni, hogy hozzá érjek valaha egyhez. A legkissebbhez sem. :( A telefonálásban az a rossz, hogy nem vagyok rákényszerítve, csak tudom, milyen rosszul esik annak, aki mondjuk a mamám és idős beteg és nem hívom fel. De hiába tudom, mindig halogatom. Hiába tudom, hogy lesz idő, amikor már nem hívhatom többet, még ez sem ösztönöz. Utálom a telefont.
2015. ápr. 8. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok.

Írjál neki üzenetet. Csörgesd meg és visszahív.

2015. ápr. 8. 11:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet. :)

Én se szeretek telefonálni, ha lehetséges, inkább élőben felkeresem az illetőt, vagy küldök e-mailt. De valahogy a telefonálástól iszonyom van. :)

2015. ápr. 8. 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Én rühellek telefonálni, de tudom is, mi minden miatt. Keményen nagyító alá raktam magamat persze és kizárhatjuk, hogy utólag magyarázom meg a fóbiát... Nincs félelem se, csak valahogy nem illünk össze.

Kezdjük azzal, hogy mindenkinek mókás a hangja telefonban. Feltételezem, hogy nekem is. Nem akarok mókás hangot! :)

Időnként eltűnnek szavak valahol az éterben, és választhatsz, hogy nem törődsz vele, vagy kérdezgetsz folyamatosan. Tök béna.

A személyesség mindent visz. Főleg ilyen könnyen felejthető, rosszkor jövő, időnként bosszantóan rossz minőségű kis hívásokkal összehasonlítva.

Na igen, könnyen előfordulhat, hogy alkalmatlan pillanatban hívsz valakit, és nem árulja el, de a téves benyomások hátrányait te kapod majd adott esetben... :)

Idegent sose hívok, tényleg ha csak lehet felkeresem személyesen. Különösen indokolt esetben persze felhívom mégis, de sokkal többet ér, ha az első benyomás személyesen születik meg bennünk egymásról.

Arra viszont tökéletes, hogy hazakérdezzek, hogy mit is mondtál vagy tíz perce még otthon, mit vegyek? Meg persze ilyen kedves, kétoldalú pórázként tökéletes, ha nem használják túl. Arra is nagyon jó, hogy megmondd valakinek, mennyire szereted.

Csak többnyire még jó dolgokra is elég drága, pedig jó dolgokból sosem elég... Mindenesetre összességében nem könnyű külön szerethetőként gondolni a telefonálgatásra, főleg ha átérzed a vonal másik végén levők helyzetét, amikor rossz hírrel kell bombáznod őket véletlenszerű időpontban.

2015. ápr. 8. 14:03
 8/9 anonim ***** válasza:
szociális fóbiát mondtam volna én is :)
2015. ápr. 8. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Néha elég csak annyi, hogy érezze a törödést!

Mert az tényleg rossz érzés tud lenni, hogy miért nem hivtam fel? Most már nem tudom megmondani szeretem. :'(

Ha csak egy percre is! Tudom nem könnyü sokszor! De vannak nem kellemes dolgok amiket az ember "meg kell tegyen".

-Sietek, nincs sok időm! De szeretném tudni hogy vagy?

2015. ápr. 8. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!