Hogyan érjem el, hogy ne rontsák el a jókedvemet mások?
Elég érzékeny típus vagyok, a rossz hangulat gyakoribb nálam, mint a vidámság, de még akkor is képes vagyok mosolyogni, ha belül sírok. Próbálok erős lenni, mert leginkább saját magam tudok tenni a bánatom ellen. Nem szokásom panaszkodni, inkább halmozom a feszültséget, aztán amikor túl sok, eltörik a mécses. Ilyenkor szokott az lenni, hogy apróságokat is magamra veszek, olyan dolgokat, amiket amúgy nem szoktam. Az elmúlt pár év nagyon nehéz időszak volt számomra, de mostanság visszatért az életkedvem. Viszont még mindig érzékenyen érint, ha az ismerőseim nem képesek felfogni, hogy már megváltoztam, és bántanak amiatt, aki régen voltam. Már akkor sem értettem, hogy az miért fáj nekik, hogy nem vagyok olyan, mint ők, abban az értelemben, hogy gátlásosabb és csendesebb voltam náluk. Folyton kinéztek emiatt maguk közül, de már kinőttem ezt a korszakomat, de nem tudok érvényesülni, mivel beskatulyáztak.
Nem tudom, mennyire lett érthető, amit írtam... A lényeg, hogy még mindig azt hiszik, hogy nem vagyok képes semmire, mert egy felénk nyuszinak tartanak. Esélyük sem volt megismerni, egyből elítéltek, most sem tudok kitörni ebből a szerepből. Nem is érdekelne, ha nem tennének állandóan megjegyzéseket rám. Hosszú idő után végre jól érzem magam, de nagyon könnyen el tudják rontani a kedvem. Hogyan hagyhatnám figyelmen kívül a megjegyzéseiket?
Ne tartsd közhelynek, de ez benned dől el. Döntened kell ,hogy te megőrzöd a jó kedvedet, hiszen nem tőlük függsz, nem az vagy, akinek ők mondanak/gondolnak/látnak.
A belső feszültséget pedig nem érdemes gyűjteni, beszéld meg rendszeresen valakivel. Amint látják hogy miket teszel le az asztalra még a kezdeti cinikus megjegyzések után is tisztelhetnek majd. Never give up:)
Egyrészt magadat kell rendbe tenned, másrészt találnod kell egy közeget, ami feltölt. Az ember társaságban, közösségben szeret lenni, és mindenkire hatással vannak a körülmények, melyben él. Ha az egyik mérleg, a beszólogatós, lenézős emberek többségben vannak, akkor jön az, hogy lelomboz minden, mert azt érzed senkit sem érdekelsz vagy csak lábtörlő vagy.
Szóval röviden barátkozz, ismerkedj új emberekkel, jót tesz a lelkednek is, hogy olyan emberek is érdeklődnek irántad, akiket még nem ismersz.
Egy új élethez új frizura és új iskola szükséges... -mondom én aki éppen a 4. iskoláját járja.
Szerintem a mindennapokat két féle módon lehet megélni: 1, szenvedéssel és rosszkedvvel és 2, szenvedéssel és jókedvvel...
Nem dönthetünk arról, hogy mi történik velünk, de arról igen, hogy hogyan reagálunk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!