Egyedül vagyok ezzel? Más is érez így?
Fiatal vagyok, de sokszor annyira nagy szükségem lenne a magányra, csendre, befelé élése...
Néha azt érzem, hogy a munka, abban az értelemben ahogy itt létezik, nem hasznos a társadalomnak, az embereknek. Rengeteg olyan szituáció van, amikor lenne lehetőség segíteni másnak, de a "társadalmi elvárások" miatt úgy csinálunk, mintha ezt nem tudnánk. Néha szeretnék kivonulni ebből a kultúrából, és olyan dolgokat tenni, ami tényleg segítség valakinek, pl betegek mellett lenni, beszélgetni olyanokkal, akiknek az segítség, házat építeni valakinek, akinek nincsen.
Van egy gyermekem, úgyhogy nyilván nem vonulhatok ki a társadalomból, de a gyerekvállalással kapcsolatos "normák" is olyan idegenek nekem, hogy arra törekszünk, hogy minél kevésbé kötődjön a gyerek a szülőhöz és önállóan is megálljon a lábán szinte az elejétől fogva, ne sírjon ha idegenekkel van egész nap, legyen neki minden érzelmi tápláléktól való megfosztottság természetes, és még ezen felül érezze jól magát, és ne panaszkodjon, hiszen akkor nem vagyok jó szülő, ha nem érzi jól magát.
Ti nem érzitek néha úgy, hogy nem akartok a részei lenni ennek az egésznek, és hogy teljesen idegen minden benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!