Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok úgy kommunikál...

Miért nem tudok úgy kommunikálni mint mások?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott hogy mindig is egy kis fostos voltam aki sose beszélt senkivel(nem azért mert nem akartam hanem mindig félelemmel töltött el ha mással kell beszélnem) emiatt kukának is hívtak. Nem igazán voltak soha igazi barátaim mint másoknak emiatt nem is volt lehetőségem kommunikálni emberekkel egy magába zárkózott kis lófasz voltam mindig is. Mióta gimibe kerültem van pár barátom de úgy érzem mindig háttérbe vagyok és nem tudok úgy kommunikálni mint mások és ha esetleg belekezdek valami történetbe mindig van valami beszéd hibám.. Sokszor ezért maradok inkább otthon hogy ne érezzem magam rosszul a városba h csak vagyok mint egy kula darab csöndben és egyedül mert nem tudok miről beszélgetni. Anyukámmal is és mindenkivel ugyan így nehezen megy a beszélgetés kommunikáció.

Valaki tudna valamiféle segítséget adni ebben?

ui.: köszönöm hogy elölvastad!

2015. márc. 23. 23:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%
Alkalmazkodj. Ha neked az az ideális körülmény, hogy nem beszélsz emberekkel, akkor ne beszélj emberekkel.
2015. márc. 23. 23:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok ilyenhez alkalmazkodni. Rossz érzés hogy nem tudok úgy viselkedni mint egy normális ember
2015. márc. 23. 23:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a kommunikációddal van a baj, hanem az önbizalmaddal. Már ebből a pár sorból is látszik, hogy szépen, értelmesen fogalmazol, de gyakorlatilag leírni is félsz a gondolataidat. Gondolom ez élőszóban még erősebben jön elő. Ne foglalkozz másokkal, magadra figyelj! Ne azért mesélj el vmit, hogy rád figyeljenek, hanem mert te el akarod azt mesélni. És ne arra figyelj közben, h ki mit gondol, miközben téged hallgat, hanem arra, hogy hogyan beszélsz/mesélsz. :) Ha tudod, hogy jó a sztorid, élvezd a saját előadásmódodat! :) Gyakorolj, ahogy neked jobban esik, idegenekkel vagy anyukáddal... Az is segítet, ha kicsit fejleszted a narratív gondolkodásodat: vagyis ha valamit éppen átélsz, akkor közben fogalmazd meg magadban, hogy hogyan mesélnéd el. Esetleg több variációt is kialakíthatsz így, egyet anyukádnak, egyet a haveroknak, egyet a tanárodnak... :) Nem lesz baj, csak fogadd el magad! :)
2015. márc. 23. 23:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Segítek neked egy jó tanáccsal. :) Ahhoz hogy gördülékenyen tudj kommunikálni bárkivel is (én pld "sajnos" ilyen vagyok, egy vadidegennel is képes vagyok fél óráig traccsolni a buszmegállóban, ha hozzám szól, és neki is olyan kedve van), TEGYÉL FEL KÉRDÉSEKET az illetőnek. Minél többet. És ő válaszolni fog.

Az emberek imádnak beszélni magukról főleg.

Pld. ismerőssel találkozol: "Szia.. rég láttalak. Hogy vagytok? Ó, látom van kiskutyátok? (kabát, cipő táska, bármi.. vagy jó a hajad). Mióta van? Mennyi idős? Hol vettétek? (mikor vágattad le? hogyhogy pont ilyen színűre festetted, stb. stb.) ezer dolgot lehet kérdezni.

Egy fontos, látni és érezni kell ,hogy meddig kellemes a beszélgetés a másik félnek.... :) Próbálkozz! :)

2015. márc. 23. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
31%

Azért a kommunikációhoz nemcsak te kellesz, hanem a másik is. Hiába teszel te meg mindent, ha nem emgfelelő emberrel beszélsz. Leírom az én gondolatmenetem a 3-assal, ha ő egy régi ismerősöm lenne.

"Szia.. rég láttalak.

(Ja olyan rég, hogy el is felejtettelek. ki a rákom vagy te?)

Hogy vagytok?

(Kit érdekel,hogy hogy vagyunk? Nem találkoztunk már mióta, mi közöd hozzá hogy vagyunk?)

Ó, látom van kiskutyátok?

(Vedd onnan a kezed mert rád uszítom)

Mióta van?

(Amióta megszületett)

Mennyi idős?

(Én honnan tudjam?)

Hol vettétek?

(Valami sötét alaktól egy sintértelep mögött)

mikor vágattad le? hogyhogy pont ilyen színűre festetted?

(na viszlát)

2015. márc. 23. 23:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne arra figyelj, hogy mi legyen, hanem arra figyelj ami van. Ne blokkold magadban a szót, vagy tettet, csak engedd, hogy megtörténjen. Ahhoz, hogy megtanulj adni ahhoz kapni is meg kell tanulnod. Gyakorold ezt. Csücsülj le szépen és anélkül, hogy ítéletet alkotnál magadban a dolgokról figyeld azokat, és hagyd, hogy az legyen aminek lennie kell. A legközelebbről kezd. Magadban. Ülsz szépen egyenesen, és hagyd, hogy áramoljanak a szemed előtt a képek, de ne mond meg, hogy mit látsz, csak figyeld, engedd, hogy hassanak rád, fogadd el azokat, majd ha jön egy másik gondolat engedd el az előzőt, és menny tovább.
2015. márc. 24. 00:01
 7/13 anonim ***** válasza:
54%
Hát..öcsém faparaszt, az ilyenekkel nem elegyednék szóba se... :D :D (3-as voltam)
2015. márc. 24. 00:09
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Esetleg VALAKI használható tanáccsal a 2-es és a 3-ason kívül?
2015. márc. 24. 00:10
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3: mindig is tudtam h kevés önbizalmam van de ezt nehéz változtatni

4: köszi a jó tanácsot:)

5: nem szívesen beszélgetnék veled :D

6: ezt a gyakorlatot ismerem és ritkán szoktam alkalmazni. ha jól emlékszem ez valami memória fejlesztő gyakorlat

2015. márc. 24. 00:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a lényeg. Attól hogy te a lelked kiteszed egy beszélgetésért, attól még lehet hogy a másik egyáltalán nem kíváncsi rád.
2015. márc. 24. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!