Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire vagy toleráns?

Mennyire vagy toleráns?

Figyelt kérdés
válaszokat normális lehetőleg ha nem tudjátok mit jelent nézzétek meg szinonima szótárban -.-"

2015. márc. 18. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Helyzettől függ. Jobban nem tudom megfogalmazni. Van akivel roppant elnéző és türelmes tudok lenni, de van akivel meg nem. Nem feltétlenül azért van mert nem kedvelem..

Pl: Aki fontos nekem, és tanítom. Azzal nem vagyok elnéző, mert azt akarom, hogy 100%-ot nyújtson. Sőt türelmes se(bár itt is attól függ, hogy mérem fel az igazi képességeit.) Ha tudom, hogy képes valamire x idő alatt, nem fogok x+y időt adni neki. A legjobbat akarom kihozni belőle.

Ha normális a kifogás, valami rossz történik valakivel, akkor türelmes vagyok és elnéző. Mert sajnálom.

Sok példa és ellenpélda van nálam ezekre. :)

2015. márc. 18. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:

Én vagyok a tolerancia mintaképe. Senkit sem ítélek el semmiért, és többnyire senki sem tud felidegesíteni.

Nálam toleránsabb emberrel alig találkozok.

2015. márc. 18. 20:21
 3/9 anonim ***** válasza:

én végtelenül toleráns vagyok, igazából semmi nem tud kihozni a sodromból és megutáltatni se tudja magát vki csak mert pont nagyon ellentétes mint én, mindaddig, amíg ő is tiszteli az én privát szférámat.

kb ennyi ...

2015. márc. 18. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
túl toleráns voltam, de most már nem leszek az, mivel folyton visszaéltek a türelmemmel
2015. márc. 18. 20:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Az átlagnál toleránsabbnak tartom magamat, pl. vallási, rasszi, nemi identitási és politikai téren is. Talán azért vagyok elfogadó, mert nyitott vagyok az új dolgokra.
2015. márc. 18. 20:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem.
2015. márc. 18. 20:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy szinonima szótárban nem igazán lehet megtalálni a szavak jelentését. Találsz rá adott esetben néhány szót, de a tolerancia szó jelentése nem fog kiderülni még abból. Érdemes lenne az értelmező szótárt használni, esetleg a Wikipédiát. A kérdezőnek se ártana, mert a kérdésből nem derül ki, hogy a tolerancia melyik jelentésére kíváncsi. Én toleránsnak tartom magam, így természetes, hogy megvárom, hogy pontosítsa a kérdést.
2015. márc. 19. 00:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Mikor milyen értelemben. Származás, nemek, vallás, szexuális beállítottság - amíg nem veszélyeztet engem, teljes mértékben toleráns vagyok.

De pl. ha vki folyamatosan bunkón viselkedik, azzal szemben nem.

2015. márc. 19. 14:40
 9/9 A kérdező kommentje:
ahogy látom :) vannak még toleráns emberek ennek örülök
2015. márc. 19. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!