Milyen skizofrénnek lenni? Kifejtenétek bővebben?
A skizofréniát gyakran összetévesztik a disszociatív személyiséggel.
A skizofrénia olyan elmezavar, amikor felborul a gondolkodás, az érzés, a tettek közötti összhang. A skizofréneknek téveszméik, érzékcsalódásaik vannak, és nincs belátás tudatuk a bajukra nézve. Tehát a kérdésre is aligha fognak válaszolni.
A disszociatív személyiséggel rendelkező ember viszont tudhat a "bajáról", van aki összhangban tud élni több személyiségével is. Persze ennek is lehetnek súlyos állapotai.
Ismerek skizofrén embert, és sajnálom, ha félreértetted: én nem leírom őket, semmi negatív érzelmi töltet nincs bennem irántuk, akit ismerek, sajnálom is; illetve eleve abból indultam ki, hogy aki tudatában van, az már lépett a gyógyulás felé.
Hogy ki mit merne tenni, az más kérdés. Én mindent merek, mert az a véleményem, így lehet egyről a kettőre jutni, és mivel a szándékom nem elítélő, ha mégis akaratlanul sérelmet okozok, hát kész vagyok bocsánatot kérni, mint ahogy ezt veled szemben is megteszem - ha úgy érzed, megsértettelek. Nem állt szándékomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!