Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem hallgatnak végig az...

Miért nem hallgatnak végig az emberek ha ugyan ezt én megteszem?

Figyelt kérdés

Pl Van 2 téma ami olyan hogy az egyikhez én értek jobban a másikhoz meg ő.

Először mondjuk beszélünk arról amihez ő ért ez álltal én tanulok, elhiszem neki amit mond, nem kételkedem benne.

Utána valami folytán előkerül egy olyan téma amihez meg én értek és ő kérdez tőlem, de nem várja meg míg válaszolok inkább ő elmondja a saját tudatlan/felületes/hozzá nemértő mondókáját amibe én végig nem vágok bele csak türelmesen hallgatok várom hogy válaszolhassak. Aztán pár perc szenvedés után úgy látszik mintha engedné hogy megszólaljak, elmondok egy mondatot de abba is belevág és tovább ontja magából az ökörséget(olyan dolgokat ami biztos ezer százalék hülyeség amit mond mert elég lenne egy erről szóló könyvet elővennie) erre én megint várok utána megint végez, mondanám , de ő közli hogy ja amúgy őt ez nem igazán érdekli....

És akkor magamban gondolom, hogy normális vagy?? Akkor minek csinálsz úgy mintha tudnál erről bármit is amikor meg sem hallgatod az embert s így azt a kis esélyt is ellököd magadtól hogy némi információhoz juss amivel megérthetnéd az összefüggéseket és beláthatnád hogy milyen zöldségeket beszéltél?

2015. febr. 28. 20:57
 1/5 Nemdetalánbiztos ***** válasza:
100%

A az emberek szeretik, hogy ha az ő válaszaik az igaza és ezt még képesek ráerőltetni is másokra.

Másrészt, meg nem akar hülyének látszani, még ha ezzel azzá is teszi magát.

Az meg, hogy sokat beszél róla, de a végén azt mondja, hogy nem érdekli, az egy védekezés, amivel meggátolja azt, hogy el tudd mondani a saját véleményed, amivel az övé marad fenn.

2015. febr. 28. 21:05
 2/5 anonim válasza:
100%
Vlm is ez a helyzet..csak nkm engedi h elkezdjem,de latom rajta h nemerdekli amit mondok,mert masra figyel,aztan a storym kozepen temat valt..ha kossz szepen..de mar ugyanezt csinalom en is vele,es o mar rogton besertodik..
2015. febr. 28. 21:09
 3/5 Nemdetalánbiztos ***** válasza:
100%
Nekem is vannak ilyen ismerőseim és nekik nem mondok el semmit. Tiszteletből odafigyelek rá, de semmi más. Amit nagyon el akarok mondani, azt elmondom annak akiről tudom, hogy meg fog hallgatni.
2015. febr. 28. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű megérteni, de az emberek különböznek.

Te figyelmes vagy és végig hallgatod a másikat. Ez egyértelműen egy jó példa, jó pont.

De! Vannak, akik nem hallgatják végig a másikat. Mivel ők nem azonosak veled, sok más dologban, gondolkodás módban eltérnek tőled.

Minden irónia nélkül mondom, nagyon komolyan, hogy ez ennyire egyszerű. Ha majd lesz olyan ember, akinek a nevelését rád bízzák (akár saját gyereked formájában), a világ ismét jobb lesz, ha neki is meg tudod majd ezt az erényt tanítani.

2015. febr. 28. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt utolsó szerintem nem a gondolkodásról szól,a tiszteletről,elnyomásról,mindenki tökéletesnek véli magát,úgy is viselkedik,meg mindenki tudja,hogy úgy juthatsz elöbbre,hogyha a személyiségedet villogtatod,tudásod,ha szerepelsz..lásd a sztárságot..mindegy mivel,hogyan csak érvényesülj és ezt vesszük át nyugatról,az alaptermészetben,az őskorban,genetikában is kódolva van.

Ez a ki az erősebb,csak a XXI század formája...és mivel erősebb a túlélési ösztön mint a józanész és szeretet,sosem fog változni...

2015. márc. 1. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!