Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a telepátiárol?

Mi a véleményetek a telepátiárol?

Figyelt kérdés

Többször is volt már hogy "halottam" mások gondolatait. (Ne szószerint értsétek). Ha figyelmes vagy te is "meghalhatod". Nekem kicsitt fura, bár szerintem néhány éven belül biologiailag is bebizonyitják ezt! Szerintetek menyi az esélye hogy 6 szinből eltalálom azt amit kiválasztanak? (Általába tizből nyolcat eltalálok) Tudom hogy ezt sokan szerencsének mondják, de olyan nem létezik, minden okkal történik.

Ezen az egésszen néhány honapja kezdtem gondolkodni, mikor egyik ismerősöm nállam volt és beszélgettünk, felhozodott a büvésztrükk, és gondoltam mutatok neki egyett (mert ilyent is tudok), a büvésztrük lényege hogy egy kis kocka oldalaira szinek vannak ráfestve, kiválast egy szint, majd egy a kocka méretü dobozba rakja, ugy hogy az általa kiválasztott szin legyen felül. A trükk ugy megy hogy megrázom kicsitt... majd megmondom a szint.

Már sokadszorra mutattam be neki, amikor egyszer nem adta nekem a kockát, azt mondta hogy talájam ki ugy hogy nem érek hozzá. (gondoltam magamba, B+ ez egy trükk és nem vagyok isten) De mondom jó. Kiválasztotta a szint, kicsitt beszélgettünk, meséltem, eltereltem a figyelmet, majd egyszer csak bevillant egy szin, nem is vártam sokáig, kimondtam azt a szint, és lássunk csodát, az volt... Ez után nagyon felhuzzta magát és most is mint előbb többször is eljátszodtuk ezt, persze nem találtam el mindig. amikor már nagyon meguntam, mondom na most utojára, válasz ki egy szint. Kiválasztotta, csak halgattunk... kis csend után mondtam neki hogy gondoljon arra a szinre amit felülre rakott. szinte azonnal kaptam is a "választ", elneevettem magam és nem akartam megmondani neki. Elkezdett ő is nevetni, egy kis nevetés után csak anyit mondtam Kék, azonnal elkomolyodott, lerakta a kockát és halgatott!

Ez csak egy történet, ami végleg meghoszta azt hogy azzal a tudattal élyek hogy ilyen van! Sokan furának tartanak. És bevallom nem is vagyok egy átlagos ember, viszont ez csak egy kis része annak amiért engem mások furának tartanak!

Csak érdekelne hogy mi a véleményetek erről az egészről, nem a történetem, hanem a ti eddigi tapasztalaitokrol irjatok, mert az én történetem lehet csak kitaláció is, nem baj ha igy gondoljátok, talán ha nem függne minden mindennel össze és én ezelőtt 3 évvel valamit máskép csináltam volna (aminek semmi köze ehez), talán én is igygondolnálm, mert mindenki a saját tapasztalatai alapján hoz döntéseket. Az embereket, TÉGED is a tapasztalataid határoznak meg, és azzal hogy ezt elolvastad egy icipicitt (vagy akár jobban is) de megváltozik az életed, talán csak anyival hogy "elpazaroltad" ezt a néhány percet a "hülyeségeim" olvasásával. De ha tényleg elgondolkozol ezen, akár a teljes életed is megváltozhat (nem arra gondolok hogy holnap nyersz a lotton, vagy valami) hanem ahogy mondtam, az embert a tapasztalatai határozzák meg (amit hallanak, látnak, éreznek, átélnek), és ha te ezentul másképp fogod ezt felfogni, a jövőbe másképp fogsz dönteni, még ha csak e témába is, de más lesz a véleményed erről, az biztos lehet roszabb, jobb, nem számit!

Köszönöm hogy elolvastad ezt! Ne feletkezz el a kérdésről! :)

2015. febr. 28. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:

A parapszichológia szerint a telepátia élőlény és élőlény közötti [jelenleg] ismeretlen fizikájú kommunikációs csatorna.

Én próbáltam párszor a Ganzfeld-féle telepátia kísérletet, ahol az egyik fél néz egy képet a másik megpróbálja "kitalálni", leírja, lerajzolja azt amit érzékelni vélt, majd négy kép közül kiválasztja azt, amelyik a leginkább hasonlított az elképzelésére.

Én speciel notórius második helyre tevő voltam, bár egyszer volt találatom is, illetve egyszer negyedik helyre tettem, akkor viszont egy korábbi kísérlet (ahol én voltam az adó - képnéző) képe ugrott be valamiért, és mint kiderült, valóban az a csomag volt soron, amiben az a kép van, csak épp a kiválasztott kép nem az volt, hanem amelyik a leginkább elütött tőle.

Aztán, hogy ez most Jedi képességem remeke volt-e vagy csupán a véletlen játéka, nem tudom, de azért érdekes volt.

2015. febr. 28. 23:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Az a véleményem, hogy ember ilyenre nem képes.

Eszközzel majd a jövőben elképzelhetőnek tartom, főleg hogy most is van már amit annak lehet tekinteni (nem vagyok otthon a témában, de hallottam néhány dologról)

A te esetedben pedig csak véletlennek tartom, bár annyira nem nagy véletlen.

Mivel kocka, gondolom 6 szín.

6 szín közül, ha csinálnánk egy nagy tesztet, és a piros kék zöld közte lenne, ez a három biztos magasabb választást érne el.

Plusz, ha előtte ilyesmit játszottál már vele, tudat alatt kiismerted, van már egy mintád, hogy hogyan választ.

(pl kőpapírollónál: kő, kő, papír, kő - na mi jön?)

(az ember nem random, nagyon is szereti a mintákat, ami jól néz ki, odaillik)

de simán lehet az is, hogy közben magában röhögött, hogy nem is találtad el, te meg gondolatolvasásról beszélsz neki :D

2015. márc. 1. 02:54
 3/7 anonim ***** válasza:

A telepátia már rég bizonyított dolog, több kutatás megerősítette. Tény hogy vannak sokkal fogékonyabb emberek és nem mindenkinek megy a dolog.Tény ,hogy fogalmuk sincs fizikailag egyelőre hogyan működik,de működik!

Egyszerű példa az életből: érzed hogy néznek, odanézel és tényleg! Gondolsz valakire erősen és felhív,ír üzenetet pedig nem szokása naponta írni. Rengeteg eset van: rokon halálát balesetét megérző emberekről,álmokról. Állatvilágban is ismert a jelenség. Persze a megélhetési szkeptikusok a tényeket is elbagatelzálják és mindenki hazudik csak ők nem...

2015. márc. 1. 13:07
 4/7 A kérdező kommentje:

#2/3

"Az a véleményem, hogy ember ilyenre nem képes."

-Ez nem "szuper erő" vagy valami, ahogy te ezt elképzelhetted... :)

"de simán lehet az is, hogy közben magában röhögött, hogy nem is találtad el, te meg gondolatolvasásról beszélsz neki :D"

-Hát az érdekes lenne, mivel utánna mindig megmutatta :)

" van már egy mintád, hogy hogyan választ. "

-Igen, ez is szóba jöhetet, erre is gondoltam. Ez is egy újjabb kérdés.

Szerinem ugy müködik hogy X frekvencián (vagy valami hasonlón. Mint az ultra ibolya fényeknél is, nem látjuk a szemünkel de vannak!) vannak a gondolatok, valakik hasonló "frekvencián" gondolkodnak igy jobban megértik a másik gondolatait, valakik viszont teljesen más!

Amibe biztos vagyok, hogy ez fejlődni fog az embereknél vagyis ez is egy mutáció lehet, ami kifog fejlődni néhány százezer éven belül olyan szintre hogy talán már nem is fogunk hangot kiejteni a szánkon! :)

De szerintem hamarabb megfog történni az hogy egy olyan gépezetet épitnek ami lelvassa a gondolatokat!

2015. márc. 1. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Inkább fordítva van ez. Régen ősidőkben volt ez fejlettebb,manapság a kommunikáció virágzik, mobil,net mindenfelé, és pont nincs erre szükség ,tehát elcsökevényesedik az is ami még megmaradt.
2015. márc. 1. 18:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Van benne valami, de nem létezik olyan régóta az ember hogy egy ilyen képesség eltünjön, vissza fejlődjön! :)

Sőt amit emlitettél hogy mobil és hasonlók, azok csak most néhány éve vannak, szóval... :)

És ami még fontos, hogy ha valami hasznára van az embernek az nem fejlődne visszafelé, sőt... :)

És kétlem hogy egy ilyen dolog nincs hasznára az embernek! :)

2015. márc. 1. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Az evolúció nem így működik. Nagy hasznomra lenne ha szupermeni képességgel rendelkeznék,és velem lenne közben a jedi erő is ,de mégse alakul ez ki :D Szóval ez nem választás kérdése.

Ha kifejezetten generációkon át azok szaporodnának egymással akikben van ilyen érzék akkor létrejöhetne egy ilyen szuperérzékelésű emberi fajta,de ez már inkább scifi kategória.

Nemrég alakult ki a kommunikációs bumm, de ez csak fokozódni fog,tehát a technológia átvesz mindent az ember biológiai fizikai lényétől. Inkább vissza fogunk csökevényesedni testileg de lesz egy nagy szemünk meg gyors adatfeldolgozó agyunk amivel majd ülünk a virtuális valóságban és nyáladzunk,miközben robotok látnak el :D

2015. márc. 1. 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!