Lehetségesnek tartjátok, hogy aki kiskamaszként ( mondjuk olyan 11-13 évesen) "falta az életet", fiúzott, csúnyán beszélt, stb. ,14-15 éves korára megváltozzon?
Elméletben érdekel a kérdés, szerintetek van/ lehet ilyen?
Megváltozás alatt azt értem, hogy visszafogottabb, lányos(nőies, nem sokat csúnyán beszélő), szerény, félénk legyen.
Előre is köszi a válaszokat! :)
- Oké, de azokról mi a véleményed, akit azért szólnak le, mert nem fiúzik, nem falja az életet stb.? Tőlük is undorodsz? :)
- Azoktól is.
"hogy nem egy beszari, prűd fapina"
Áhá, szóval aki nem szexel mindenkivel, akihez vonzódik, az beszari, prűd fapina... (Nem lehet, hogy csak van önkontrollja? Engem sem érdekel, ha valaki mindenkivel szexel, az ő dolga. De azokat miért kell leszólni, akik nem így tesznek. prűd fapina egyenlő leszólás, nem igaz?)
Azt írtad, hogy azoktól is undorodsz, aki azt szólja le, aki nem fiúzik, falja az életet. De hisz te is leszólod őket. :D
#11 Lecsaptál rám, mint légy a szarra! :O
Ügyes, valóban úgy fogalmaztam, hogy számon lehessen ezt kérni rajtam.
A tisztán látás végett, a kérdésedre válaszolva: nem. Aki nem szexel mindenkivel, akihez vonzódik, az nem feltétlenül és minden esetben beszari, prűd fapina. Aki szar alaknak állít be valakit, amiért nem úgy viselkedik, ahogy szerinte normális/helyes, na az a fsz.
Húha.
Ha én ezt előre tudom...:)
De egyébként komolyan, ez elég érdekes.
63%-os(a "modern gondolkodású:)"), mint írtam, leginkább a tiédhez áll közel az én véleményem is. Mármint a változást és a szabad cselekvést illetően. Hiszen azért van abban is, hogyha valaki 11-12 évesen ilyenekkel foglalkozik, kimarad a gyerekkorának azon része, és ezt pár év múlva, HA észhez tér sem fogja tudni már pótolni.
Na, de ahova ki szeretnék lyukadni, az az, hogy -bár a véleményeddel leginkább! egyetértek, igaza van a 11-esnek, hogy olyanért hibáztatsz másokat, amit te is megteszel.
Én itt most a saját, "normális, helyes, elfogadható avagy támogatandó" viselkedés(ek)ről alkotott véleményed kizárólagos védelméről és minden más lehetőség eleve kizárásáról beszélek.
Mármint, ha szerinted az a normális, hogy függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a tettével, támogatással, szurkolással gondolsz rá.
Uppsz, a vége lemaradt, ne haragudj, este van..
Szóval, ehhez az elgondolásodhoz foggal-körömmel ragaszkodsz.
#15 Abba senki sem gondol bele, egyébként, hogy egyeseknek esélyük sincs a gyerekkorra? Hogy menekülnek abból a bizonyos gyerekkorból valamiért? Vagy csak korábban érnek?
Mit tekintünk egyáltalán gyerekkornak? Mi és miért olyan fontos? (Nekem is volt, tudom mi az, ne tessék ebbe belekötni. Nézőpontokra vagyok kíváncsi.)
Nem létezik olyasmi, hogy normális. Nincs egységes definíciója. Ami normális apóknak, káosz a légynek.
Még valami:
Viszont ha másvalaki ragaszkodik ugyanilyen mértékben a saját véleményéhez, igazságához, azt egyből -kívülről legalábbis így tűnik- minősíted ( pl. prűdnek, maradinak, stb.) Pedig ahogy te is írtad, mindenki máshogy gondolkodik.
Na mindegy, én csak felvetettem a dolgot.:)
#19 Ne biggyezd a mondókád végére, hogy "na mindegy", mert nem az. :D Érdekel? Valószínűleg, különben nem írnál róla. Ne mentegetőzz, nem fogok átnyúlni a monitoron és keresztbe harapni a torkod.
Abban, amit mondasz, van igazság, de Én úgy vélem, hogy ők, velem szemben, korlátozzák(illetve -ni akarják) az embereket. Valamilyen szinten meg akarják szabni, hogy éljenek. Olyan véleményük van, ami bánthat embereket - amitől egyeseknek bűntudatuk lehet, amiért önmagukat adják, próbálkoznak, lavíroznak az életben. Visszahúzzák az embereket, nem engedik, hogy ne fogják vissza magukat.
Tipikus szülő-gyerek példa: ciccegés, szemforgatás, "nem megmondtam", "mit képzelsz", "nem lesz ez így jó".
Kést és villát nyomnak az emberek kezébe, amikor nincs megtiltva, hogy kézzel egyenek.
Ebben igazad van.:)
Viszont amiről a mondókám szólt (Bocsi, este volt, elég keszekuszán fogalmaztam), az az, hogy te is beleszólsz az ő tetteikbe, azzal, hogy azt mondod nekik, hogy ők ne tegyék ezt másokkal (meg most én is a tiedbe, hogy ezt megjegyzem).
Egyébként tedd nyugodtan, nem úgy értettem, hogy ne csináld, csak hogy ezt szinte minden ember csinálja valamilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!