Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szerelem lehet többféle?

A szerelem lehet többféle?

Figyelt kérdés
Úgy értem vannak fokozatai vagy csak a szerelem van és a tetszés?

2015. febr. 15. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Én pl. még egyik pasim iránt sem éreztem pontosan ugyanazt. Szerencsére a tendencia javuló volt, úgyhogy mostmár lehorgonyoztam. :)
2015. febr. 15. 20:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül mindenki egyformán éli meg. De így konkrétan a tetszés nem szerelem, még csak nem is a fokozata. Egy csomó ember van, akit szépnek látok, mégsem szeretek beléjük soha.
2015. febr. 15. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, bocs, félreolvastam.

Szerintem úgy vannak fokozatai a szerelemnek, hogy egy hosszú kapcsolatban vannak időszakok, mikor szerelmesebbnek érezzük magunkat, vagy szenvedélyesebbnek a kapcsolatot és van, mikor esetleg kevésbé.

Aztán van a tetszés és a vonzalom, ami nem mindig ugyanaz. Én már éreztem vonzalmat olyan iránt, aki elsőre nem tetszett.

2015. febr. 15. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
A szerelemnek kifejezetten sok fokozata és formája van.
2015. febr. 15. 22:11
 5/5 Magdika74 válasza:

1. A romantikus, ifjúkori szerelem, amikor minden percünket egymás nyakában töltjük, smárolva eldugott parkokban és sötét mozik mélyén anélkül, hogy a jövőn gondolkoznánk. Természetesen azt hisszük, örökké tart majd, de fogalmunk sincs még, miről beszélünk…

2. A szenvedélyes szerelem, amikor képtelenek vagyunk távol tartani a másiktól a kezünket. Szinte minden randi, minden veszekedés és minden boldog pillanat az ágyban ér véget, aztán amikor hűlni kezdenek a lepedők, akkor rádöbbenünk, hogy igazából nincs bennünk semmi közös, és képtelenek lennénk egyetlen pillanatig is tovább élni együtt.

3. A megkérdőjelezhetetlen szerelem, ami egyszerre mély tisztelet, kislányos rajongás és férfibálvány-imádás. A múlhatatlan, széttéphetetlen kötelék, ami csak egy kislányt fűzhet ilyen erősen az ő nagy és legyőzhetetlen apukájához. Aki mindig ott van, hős, páncélos lovagként, akár ötévesek vagyunk, akár negyven. Akire mindig számíthatunk, ha bajba kerülünk, vagy összetörik a szívünket.

2015. febr. 16. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!