Miért torzult ennyire el manapság a feminizmus?
Vannak feminista ismerőseim fiú létemre, és szerintem az egyenjogúság már rég megvalósult.
De manapság azt látom a feminista ismerőseimnél is, hogy már szabályosan a többletjogokat követelnek, mert ők nők, ők szülnek, stb.
Hangoztatják, hogy ők ugyanarra képesek, mint egy férfi, de nyugodt szívvel élnek azokkal az előnyökkel, amiket azért kapnak, mert ők nők. Csak a negatív kivételezés a baj? A pozitív az már természetes?
Itt a GYK-n is szoktam olvasni habzó szájú nőket, akik akármilyen kérdésből rendre kikerekítik, hogy egy nőnek mindent szabad, és egy nőnek mindent el kell nézni. (nem vagyok nő ellenes, se nőgyűlölő!)
Van olyan ismerősöm, aki azért lett feminista, mert a kibírhatatlan természete miatt senki sem maradt meg mellette, és naná hogy ez a pasik hibája szerinte.
A mellmutogatós ukrán Femen vagy nem tudom milyne bandáról nem is beszélve.
Sőt, manapság kezdő állásra előbb felvesznek egy nőt, mint egy férfit.
Miért akarnak a feministák már nőuralmat, többlet jogokat? Hisz már nagyítóval is nehezen találni okot arra, hogy hol nincs egyenlőség. A pozitív előnyök miatt miért nem tüntetnek? Pedig az ugyanolyan megkülönböztetés.
Egyik ismerősöm hisztizik, ha egy férfi előre engedi az ajtóban, mert ő is ugyanolyan ember, nem kell előreengedni. De ha valaki be megy előtte, akkor meg meg van sértődve, és "udvariasságról" beszél.
"Erre szokás mondani, hogy a feminizmus addig tart, amíg nem kell egy hűtőt felvinni a nyolcadikra. ű
Volt ilyen munkatársnőm. Ha cipelni kellett valamit, mindig elutasított minden segítséget, mondván milyen gyengének nézik, bunkó férfiak, akik állaotk, és lenézik a nőket.
Na amikor egyszer tényleg nehéz dolgot kellett felvinni a 2. emeletre, akkor már voltak problémák. Segítséget kért, majd kiröhögték a munkatársai és mondták, te is ugyanazt tudod mint mi, cipeld fel egyedül. Akkor még ő volt a legjobban megsértődve.
Mit akar az ilyen? Semmit. Uralkodni a másikon, és a
feminizmus leple alá bújik, hogy ne lehessen támadni."
Ennek semmi köze a feminizmushoz. Ha valaki valamit nem tud megcsinálni jogos, hogy segítséget kér. Ha valaki segíteni akar az nem bunkó, amíg egy nőnek ugyanolyan gyakran ajánlja fel a segítséget, mint férfinak.
"Érdekes a feministáknak a gyermekelhelyezéssel semmi problémájuk nincs, pedig szerintem iszonyú igazságtalan, hogy apuka fejre is állhat, akkor sem kapja meg a gyerekeket, mert olyan nyomós indok kell, hogy az nem igaz. Anyuka meg nyugodtan tojhat a gyerekekre, úgysem veszik el tőle, de ha apuka kicsit is rosszul neveli őket, már fenyegeti a veszély, hogy elveszíti a gyerekeket. Hol itt az igazság?"
Sehol. De azért úgy gondolom ha valaki már gyereket vállal az ne váljon el.
"nagyon ezt gondolom én is"
Tök jó, hogy egyetértesz magaddal, de ugye nem gondolod, hogy egy nőnek az a feladata, hogy az adott férfiak közül a legnormálisabbat válassza?
Fura ez a felvetés h magammal értek egyet, az előző kommentre reagáltam.
Azt gondolom, h a nőket rengeteg sérelem éri a kapcsolatukban/házasságukban. Ez tény, de éppen emiatt kell felrúgni azt a rohadt szar dogmát h a legmacsóbb kell nekik, mert az hosszútávon nem működik. Vagy válasszák következetesen azt aki párkapcsolatra alkalmatlan, átveri, megcsalja, leüti, de akk pofáját befogja az összes, hiszen azt aki szereti, törődik vele, elzavarta a francba, esetleg még röhögött is rajta vagy mocskosul leégette mki előtt. Néha képtelen vagyok sajnálni az ilyen nőket. Ostoba az ember, sokan megállapították már
Azt hittem a 17-esnek írod.
"Vagy válasszák következetesen azt aki párkapcsolatra alkalmatlan, átveri, megcsalja, leüti, de akk pofáját befogja az összes, hiszen azt aki szereti, törődik vele, elzavarta a francba, esetleg még röhögött is rajta vagy mocskosul leégette mki előtt."
Teljesen egyetértek veled. De azért azt se felejtsük el, hogy ki a felelős ezért a helyzetért. A férfiak hibája, hogy ez kialakulhatott, ha nem ők mentek volna a történelem során mindig a nőkhöz, hanem néha megvárták volna, hogy a nő menjen hozzájuk, akkor most nem kéne a férfiaknak ezen problémázniuk. Meg az se egészen világos, hogy ha ti is belátjátok, hogy a nőnek a férfiak választásában előnyük van, akkor miért hangoztatjátok, hogy a nők egyenlőek.
Utolsó, 70%-os.
Ez azért elég durva, hogy még a férfi a hibás azért, mert a nő egy párkapcsolatra és apaságra totál alkalmatlan bunkóval jön össze. Nem gondolod, hogy ez kicsit sántít?
Nekem volt ilyen haverom. Annyi volt szegény bűne, hogy nagyon szerette a csajt. Cserébe mit kapott? A csaj megalázta, semmibe se vette, úgy bánt vele az emberek előtt, mint a szeméttel. Haverom megelégelte, hagyta a francba, most 4 éve boldog párkapcsolatban él, és az esküvőre készülnek. És a csajjal mi lett szerinted? Összejött az ő férfiistenével, 2 évvel ezelőtt házasodtak össze, és már most elválnak, és hallottam, hogy úton útfélen panaszkodik, hogy micsoda sz@r alak, megalázza, volt, hogy meg is verte, nem figyelk rá, stb stb. Az ilyeneket nem tudom sajnálni, és nem is akarom.
A 93%-osnak igaza van. Ha a rendes normális nem kellett, elhajtotta a fenébe, akkor utána ne rinyáljon. Megkapta amit akart, a domináns férfiistenét. Viselje a következményeket.
Nem bírom az ilyen kétszínű idiótákat. Ha ő megaláz egy rendes srácot az természetes, de ha őt alázzák meg, az már baj?
És te értelmezed is, amit írok vagy csak letudod annyival, hogy feminista vagyok, tehát nincs igazam?
Olvasd el még egyszer, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!