Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan küzdjem le ezt?

Hogyan küzdjem le ezt?

Figyelt kérdés

Sohasem voltam túlságosan magabiztos,önbizalmam se volt nagyon.Régebben még kevesebb volt mint most,de olyan szinten,hogy pl.telefont nem mertem felvenni,buszjegyet nem mertem venni.Majd szép lassan muszáj volt ezeket megcsinálnom,és belerázkódtam.Ma már teljesen természetes dolgok ezek számomra is.El is fogadtam magam úgy ahogy 21 évesen.Azonban még sok helyzetben midnig nincs önbizalmam,és hülyeségeket képzelek.Világ életemben utáltam szerepelni,kiállni sok ember elé.Azonban most hamarosan ezt kell tennem,mert egyetemen elő kell adnom sok ember elött.Még jó pár hét hátra van,de már most ezen stresszelek :( Nehezen ismerkedem sajnos,és sokszor gondolom úgy még mindig,hogy valaki biztos kibeszél a külsöm vagy bármi miatt.Szeretném ezeket az érzéseket leküzdeni,és ha nem is akarok színésznő lenni,de jó lenne kiállni az emberek elé magabiztosan.

Tudnátok nekem segíteni?

21/L

2015. febr. 10. 16:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Van egy rossz hírem: bármit is teszel, ha olyan kedvük, úgyis kibeszélnek, megszólnak a hátad mögött. Nincs más választásod, minthogy nagy ívben lesz.od őket. :) Szóval felesleges emiatt idegeskedned. Gondolom nem olyan szakot választottál, ahol sokat kell majd szerepelni. Készülj fel maximálisan, legyél biztos a tudásodban, már az is sokat számít, a többi pedig ne érdekeljen!
2015. febr. 10. 18:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam csak fiúban, de megoldottam a problémát.

Azt kell elérned hogy érezd milyen jelentéktelen is a dolgok valójában. Az emberek, a társadalom, a problémáink, és úgy alapjában az egész bolygó.

Akkor jöttem rá erre, mikor megnéztem egy videót a youtube-on, ami bemutatta milyen nagy az univerzum. Elgondolkodtam, hogy milyen pici is vagyok és jelentéktelen. Milyen kicsi egy világ, egy ország, egy ember. Rengeteg élet lehet jelen a világegyetemben, elképzelhetetlenül sok, akik nem is tudnak rólunk. Nem hogy a problémád nem érdekli őket, de tudni se tudnak rólad. Jelentéktelenek vagyunk, és a problémánk is jelentéktelen. Csak annyi jelentősége van egy problémának, amennyit Te magad tulajdonítasz neki. Ha érzed hogy milyen jelentéktelen is az egész élet valójában, akkor nem fogsz izgulni ezt garantálom, de ahhoz át kell érezned az egésznek a hihetetlenül pici mivoltát. Számomra ez annyira feltépte az gátlásomat, hogy új ember lettem. Régen nem bírtam megszólalni 18 évesen a tömeg előtt. Konkrétán reszkettem az önbizalomhiánytól ha ki kellett állnom, én sem vettem fel a telefont stb... Féltem hogy kinevetnek, megszólnak, de ez csak rajtad múlik, hogy te hogyan fogod fel ezt az egész életnek nevezett valamit. 23f

2015. febr. 10. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!