Milyenek azok a fehér cigányok?

Én asszimilálódott cigányoknak nevezem őket. Már sokszor megfigyeltem, hogy egy cigány bandában, mindig vannak fehérek is. Szóval valójában a cigány kifejezés inkább egy életstílusra vonatkozik, amit felvehetnek fehérek is.
Ugyanezen a logikán, akinek kicsit barnább a bőre, de egyébként ugyanolyan normális életet él, mint én, azt nem hívnám nyugodt szívvel cigánynak. Pl. egyetemen volt egy csaj, nekem sanszos hogy volt benne egy vonóval, de igazából egy sima értelmiségi ember/család, senki nem foglalkozott a dologgal.
Éppen ezért nem tartom rasszista kijelentésnek, hogy ha valaki utálja a cigányokat. Hiszen ez nem egy népre, népcsoportra vonatkozik, hanem azokra a tetvekre akik ott állnak a Gát utca sarkán. És azok között bizony vannak fehér emberek is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!