Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyenek azok a fehér cigányok?

Milyenek azok a fehér cigányok?

Figyelt kérdés
Miről lehet észrevenni róluk hogy ők cigányok? Van egy lány ismerősöm, barna a bőre és a haja, a szeme viszont kék, a beszédén viselkedésén nézésén egyértelműen olyan mint egy cigány, de a cigányok azok nem barna szeműek?

2015. febr. 9. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%
így van. Amerikában is élő kifejezés a whitenig.er. Alapvetően a nig.er kifejezezés nem csak feketebőrűt jelent, hanem egy buta/ostoba/gyökér feketét. A whitenig.er ennek a fehérekre értett "megfelelője" és elsősorban viselkedést / életstílust jelöl. Nem csodálkoznék, ha a fehér-cigány ennek a magyar megfelelője lenne.
2015. febr. 10. 08:52
 12/18 anonim ***** válasza:
27%

Én asszimilálódott cigányoknak nevezem őket. Már sokszor megfigyeltem, hogy egy cigány bandában, mindig vannak fehérek is. Szóval valójában a cigány kifejezés inkább egy életstílusra vonatkozik, amit felvehetnek fehérek is.

Ugyanezen a logikán, akinek kicsit barnább a bőre, de egyébként ugyanolyan normális életet él, mint én, azt nem hívnám nyugodt szívvel cigánynak. Pl. egyetemen volt egy csaj, nekem sanszos hogy volt benne egy vonóval, de igazából egy sima értelmiségi ember/család, senki nem foglalkozott a dologgal.

Éppen ezért nem tartom rasszista kijelentésnek, hogy ha valaki utálja a cigányokat. Hiszen ez nem egy népre, népcsoportra vonatkozik, hanem azokra a tetvekre akik ott állnak a Gát utca sarkán. És azok között bizony vannak fehér emberek is.

2015. febr. 10. 13:30
 13/18 anonim ***** válasza:
64%
Igen ez nem rasszizmus ,ha valakit azért mert rossz életvitelű ,cigánynak gondolnak ,mert ez egyenlő....hülyék vagytok? Akkor minden német nácista ? Stb...az ilyen véleményeket egyszerűen NEM értem... Ember különbözik embertől , nem néger fehértől stb...már komolyan nem értem ezt a felfogást ...nem mindegy h zsidó,néger vagy cigány vagy esetleg magyar?mert elárulom magyarban van sokkal rosszabb,és persze cigányban stb ben is ,mert nem ez a lényeg ,de akinek ezt magyarázni kell ,az úgy se fogja ezt érteni ....
2015. febr. 10. 16:41
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tulajdonképpen arra lettem volna kíváncsi, hogy azokat hívják-e fehér cigányoknak akik valóban romák családjukon egy az egyben meglátszik de valakinél a gének úgy mutálódnak hogy a családból kitűnik mert tegyük fel kék szeme lesz és fehér szeme, és hogy akkor ő a világossága miatt fehér cigány, vagy az e a fehér cigány aki magyar születése létére cigányként viselkedik:)?
2015. febr. 10. 18:33
 15/18 anonim ***** válasza:
35%
Az utóbbi. Az a fehér cigány, aki nem születésénél fogva cigány, hanem valamiért felvette az életstílusukat.
2015. febr. 10. 18:44
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor aki meg cigány és úgy néz ki mint egy magyar kinézetre arra nincsen elnevezés? :)
2015. febr. 10. 19:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ugyanúgy cigány.
2015. febr. 10. 19:56
 18/18 anonim válasza:
45%
a cigányokkal csak a baj van
2021. júl. 27. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!