Szerintetek a tudat több személyiségből épül fel?
Figyelt kérdés
Egyre többször feltételezem így, hogy az egyetemen agyi anatómiát tanultam. Az nem lehet, hogy egyetlen elme ennyi funkciót ellásson. A pontos agyi működés nem ismert ezért is van ez az elméletem. Sokszor belegondolva biztos tapasztal bárki olyat, hogy akarja is meg nem is és születik egy döntés. De végül is ez a kérdés, hogy mi dönti el a végleges választ. Az agy mai álláspont szerint több elkülöníthető szektorból áll és mind végez valamilyen funkciót, de melyik dönti el a kivitelezést. Szerintem biztosan összetett a tudat legalább 5-10 egységből hanem többől áll és ez képezheti az egész megnyilvánulás lényegét. Akinél valami agyi deformitás lép fel az általában szellemi viselkedésváltozást von maga után. A fizikai korlátok át is szakadhatnak valami trauma folytán és tudathasadás is kialakul (ennek sem ismert a pontos módja, de biztosan ez a fizikai gát szab határt az épelméjűségnek).2015. febr. 8. 22:28
1/1 anonim válasza:
Nekem tetszik az elképzelés. Kár ,hogy a mondanivalód legfeljebb 10% jutott el az agyamig x) 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!