Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szégyenllős vagyok, vagy...

Szégyenllős vagyok, vagy szorongok?

Figyelt kérdés
Régebb óta tudom magamról ,hogy vannak adott helyzetek amiktől kimondottan félek. A barátommal 2 és fél hónapja vagyunk együtt , de már lassann egy éve ,hogy ismerem. Kb fél éve mutatott be a szüleinek először. Nos van egy olyan problémám ,hogy egyszerűen nem tudok velük beszélgetni,sőt ők se nagyon tudnak velem ,mert nem nyitok feléjük. Egyszerűen ha náluk vagyunk és beszélgetnem kell velük leblokkolok ,kétségbe esek és nem lehet hozzám se szólni. E mellet úgy érzem nem kedvelnek ,és tejesen más lányt képzelnek el a fiúk mellé. mind emellett nehezen tudok társaságba feloldodni, alig tudok beszélgetni, régebben nem tudtam felelni ,mert elájultam vagy annyira rosszul lettem attól hogy osztály elé kell állnom ,hogy ki kellett mennem. Tehát nem tudom ,hogy egyszerűen csak szégyenllős vagyok vagy ez már szorongás egy fajtája? Csak szakember segítségével tudnám ezt legyőzni vagy egyedül is?

2015. febr. 6. 00:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, szorongásnak mondta a pszichológusom. Feleléskor rettegtem, hogy ki fognak nevetni. Mostanság is van bennem félelem, amikor több ember előtt kell felszólalnom. Gyakran összeakad a nyelvem, nehezen fejezem ki magam, annyira túlizgulom a dolgot. Nekem az segített, amikor új osztályba kerültem és családiasabb légkör alakult ki, nem féltem attól, hogy kinevetnek, illetve amikor megbotlott a nyelvem, akkor velük együtt nevettem magamon és gyakrabban álltam ki eléjük felelni. Túlságosan meg akarsz felelni másoknak, és az önbizalmad sem lehet túl nagy. Vannak jobb időszakaid, amikor bátrabbnak érzed magad? Mennyi idős vagy?
2015. febr. 6. 01:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Borzasztóan görcsös és önbizalomhiányos vagy. Inkább fordulj szakember, aki érdemben tud segítni, mert így nagyon a való életben sem fogod tudni vinni bármire is, ha képtelen vagy idegenek előtt megszólalni.
2015. febr. 6. 10:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Van amikor bátrabb vagyok de ahhoz olyan környezet kell hogy biztonságba érezzem magam. Egyébként 19 éves vagyok!
2015. febr. 6. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!