A győzelem V betűjét V-ként mutatják, felfelé.
Oldalra egész mást jelent, sokan, sokmindent belemagyaráznak, ez adott kultúrkörtől, szokásoktól is függ, és csak az eredetét tudom.
Az angol hosszú íj korának leghatékonyabb fegyvere volt, egy igazi csoda fegyver. Az angol íjászok pedig óriási ütőerőt jelentettek, bármilyen ellenség számára. Nem volt előttük akadály.
De voltak olyan csaták, amiket mondjuk a túlerő miatt elvesztettek, és fogságba kerültek. Hogy az ellenség (tipikusan a franciák) példát statuáljanak, a büntetésük az íj húrját húzó 2 ujj levágása volt.
Innen ered, hogy hogy az angolok a túlerővel szemben kihívóan mutatták fel így 2 ujjukat, jelezve, nem törtek meg, az íjat még fel tudják húzni, úgyhogy jobb lesz félni tőlük.
Aztán ez valami olyasmivel azonosult, hogy aki mutatja, annak az önbecsülését, akinek mutatja, annak a megvetését kezdte el jelenteni.
De ez több száz éve volt, azóta bármilyen irányba változhatott, és változott is, ki ezért, ki azért használja.
Még egy baráti kör is jelezhet valamit így egymásnak, úgyhogy túl sok mindent nem kell belemagyarázni.
"A győzelem V betűjét V-ként mutatják, felfelé. "
Annyit még hozzátennék, megerősítve az eddigieket, hogy pl a győzelem jele is csak a nyugati kultúrában ez, illetve az sem mindegy, hogy az ujjak befelé vagy kifelé néznek.
Valahol a győzelem jelét is úgy értelmezik, mint ahogy mi azt, ha csak a középső ujját mutatja valaki.
Szóval nincs sok egyetemes jel, ami mindenhol ugyanazt jelenti.
Igen, menet közben én is rájöttem, ezért írtam az 5-ös választ, hogy bőven benne van a dologban, hogy csak úgy pózol egyet a kamerába, mindenféle jelentés nélkül.
Őszintén szólva ezt látom a legvalószínűbbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!