Miért gond, ha valaki 11-12 éves korában sminkeli magát?
Én 10-11 évesen használtam először sminket mert teli volt pattanás sebekkel és piros-lila foltokkal az arcom. Alapozóval és egy kis púderrel eltakartam ezeket.
Az oszt.társaim már egyébként is mindenért b_szogattak, nem kellett hogy még ezért is csúfoljanak.
Később felfedeztem anyám sminkkészletét és néha titokban használtam a szempillaspirálját és a színes szemhéjpúderét.
Ha egyedül indultam otthonról azzal mentem iskolába és néha egy tanár lemosatta velem.
Menőbben és idősebbnek akartam kinézni mert azt gondoltam akkor észrevesznek az idősebb vagány gyerekek és majd megvédenek az idióta osztálytársaimtól. A sminktől erősebbnek éreztem magam, mintha egy klassz ne-szórakozz-velem csaj lennék.
Emellett még mindig gyerek voltam, játszottam, olvastam, rajzoltam, sportoltam és tanultam, amit a korombeliek többsége mind kreténségnek talált..
14 évesen már meguntam a sminket, rájöttem hogy nagyon hülyén állt ahogy megcsináltam, és már csak ritkán tettem fel, viszont akkor már tudtam hogy kell előnyösen.
Azóta ez egy vicces emlék mint másoknak az "emó korszak" vagy hogy menőnek találtak egyéb butaságokat.
És nem lettem se prosti, se kiégett, se önbizalomhiányos ettől, valamint a bőröm sem néz ki úgy mint egy száz éves öreg asszonynak.
17/L
Azért, mert 100 - ból 99 - nek mindenféle ilyen kence használata indokolatlan. Akinek durva bőrhibája van, az bőrgyógyászhoz járjon, ne festegessen (amivel csak ront rajta). Ha az sem segít, akkor tudok elképzelni egy kis alapozót ami elfedi - és nem többet.
Én húszon felül vagyok és mostanság kezdtem el festegetni, mert már vannak zavaró bőrhibáim és karikásak a szemeim, ami zavar. Ebből kifolyólag elkezdtem sminkelős videókat nézegetni YT - on. Hát mit ne mondjak... Amikor azt látom hogy kb. 10 év körüli kislányok festegetik magukat, akkor nem tudok nem megbotránkozni. Egyszerűen nevetséges. Egyrészt nem is tudnak sminkelni, másrészt mi a sz arnak? Nem látják a különbséget az ők és az idősebb társaik videói között? A szülő miért engedi hogy a gyereke így járjon az utcán vagy ne adj isten YT - ra töltögesse fel magáról a videókat festegetés közben?
Nekem is van egy kislányom, nem fogom tiltani a csajos dolgoktól hiszen ezért kislány és oké hogy itthon kipingálja magát a JÁTÉK festegető palettával, na de hogy komolyan sminkelje magát egy 10 év körüli GYEREK?! És még mutogassa is boldog - boldogtalannak? Na ne...
Nem is mondok többet, szerintem ez a videó magáért beszél:
https://www.youtube.com/watch?v=Uo1TC7oSt5Q
1: SEMMI bőrhibája nincs. Tökéletes a bőre.
2: Látszik hogy csak pingálja magát tök szabálytalanul. Nem tud sminkelni.
3: Mi az, hogy MINDENNAPI SMINKEM?! Egy ekkora kislánynak?
Szóval lehet hogy az ilyen csak nálam veri ki a biztosítékot, de nem tartom normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!