Az emberek többsége, miért olyan maradi? Miért bánt másokat, ha azok nem sablon szerűek?
Sok kategóriában olvasom, hogy így a pasi, meg úgy a nő. Ha egy férfi jól főz, ha jól el van a gyerekekkel, ha van gerince és UGYANÚGY kiveszi az otthoni munkából a részét, mint a felesége, (természetesen akkor ha a nő is dolgozik teljes munkaidőben, és nem csak otthon ül) akkor mindenki lehurrogja. Ha egy nő egy gyár igazgatója, ha van minden kategóriában jogsija, ha mondjuk mérnők-ként dolgozik akkor biztos leszbi, meg hasonlók.
De miért?
Azért mert én találkozom egy pasival, aki mondjuk nem tud főzni, attól még nem kell általánosítani.
Ha én buta nőkkel vagyok körülvéve, akkor nem kell általánosítani.
Ha én találkoztam egy cigánnyal aki ingyen élő, és lop-csal-hazudik, akkor én még NEM általánosítok.
Ha ismerek olyan zsidót, aki olyan pénzéhes, hogy még a saját anyját is eladná 2 forintért, akkor még nem mondom minden zsidóról ugyanezt.
Ha találkozom egy olyan vallásos emberrel, aki szinte kényszerítené a másikat arra, hogy az illető vallásos legyen, akkor még nem gondolom minden vallásos emberről, hogy elmebeteg.
Nem hiszem el, hogy a hozzászólók 80%-a, 8-10 éven aluli gyerek lenne, aki még buta, aki még tudatlan, aki még hisz a télapóban.
Akkor miért van ez?
Vagy sokan csak akkor ülnek a gép elé, és jönnek erre az oldalra, amikor már majdnem felrobbannak a idegességtől, mert egész nap mindent megszívott, és akkor ismeretlenül, név nélkül jó a másikba belerúgni, és mindenféle hazugságokat írni?
Nem hülyéskedek.
Annyi kategóriában olvastam, hogy egyik-másik ember úgy kikel magából, és mindennel lehordja a nőt, a férfit!
Volt akivel vitába szálltam, és kb. úgy beszélt velem, hogy azt még ki X-ezve sem tudnám leírni.
Tegnap vagy tegnap előtt volt valaki, aki nem tanult meg emelkedőn elindulni.
Aztán nem egy "ember" nem a kérdezőnek segített, hanem megmagyarázták, hogy ezért szoktak a nők dízeles autót venni..... és nem részletezném (ami nem igaz), holott sehol egy szóval nem volt írva, hogy az illető nő, és ha az is lett volna, az sem lett volna ennek semmi jelentősége!
Aztán volt nem egyszer, hogy apuka mesélt arról, hogy ő van otthon a gyerekkel, vagy ő viszi oviba, vagy ő főz, és mindennek elmondták.
"Nem tudom, hogy ezeket honnan szedted, de én még ilyen hozzáállást nem hallottam. Milyen társaságban mozogsz?"
Magyarországon. Vagy csak éppen itt a Gyakorin.
Ezt nevelik belénk. Van, aki túllép ezen, vagy legalábbis igyekszik, de van, aki nem annyira tudatos, viszi a kétszáz évvel ezelőtti mintát tovább, legfeljebb külsőségekben modern, valójában rémesen konzervatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!