Normális indokokat szeretnék! Miért van ilyen sok tömeglány? Mit érezhetnek ők, amikor 14 évesen ott teszik magukat minden fiunak?
Azért mert az idők és az emberek változnak. Ez mindig
is így volt és így is lesz.Én sem vagyok a mai stílus
híve(pedig 17/f vagyok). De kik vagyunk, hogy ítélkezzünk felettük. A maga módján minden lány aranyos
a vakolat alatt, csak meg kell látni bennük!
Szerintem az emberiség társadalmilag élt már szebb és
rosszabb időket is.
A médiának is nagy szerepe van ebben. Sokszor megpróbálják meggyőzni a társadalmat, hogy ez a jó.
Persze kell ehhez a legtöbb ember primitívsége is. Hiába mondanák egy érett embernek, hogy mi a jó, ha ő tudná, hogy nincs így.
Amúgy meg tömegfiúból is sok van. Talán fiúknál kicsivel több a kivétel, de a nagyon hülye is több, mint a lányoknál.
Tudod a tömeglányok sokszor azért jönnek létre, mert azt hiszik, ők egyediek, meg felnőttesek. Ezek a nagyobb hangú, vezető típusú lányok. Aztán akik meg nem csatlakoznak hozzájuk (hasonló stílusban, viselkedésben), azok ki lesznek közösítve és cikizve. A fiúk számára ebben a korban az a menő, ha valaki bevállalós, ki meri tenni, amije van- mindig is voltak menő fiúk és menő lányok. Az emberek pedig szeretnének népszerűek lenni (többek között azért, mert a csapból is az folyik, hogy csak akkor ér valamit az életed, ha te vagy a világ közepe), a többiek hozzájuk akarnak tartozni, ezért ugyanazt veszik fel, és ugyanúgy viselkednek. És voilá, kész is van a csomó egyforma lány.
Csak közben, mivel gyerekek még, nem veszik észre, hogy ennek semmi értelme. Anno én sem értettem, hogy anya miért nem engedi a haskidobós pólót, vagy hogy sminkeljem magam, mivel mindenki ezt csinálta, és én is olyan akartam lenni, hogy ne legyek a gáz stréber lúzer. Persze visszagondolva tök igaza volt, én mégis 12 évesen full sminkben jártam az utcákat titokban a barátnőmmel, mert azt hittem, hogy menő. És hogy nézhettem ki, te jó ég...
Aztán azok a lányok, akik ,,menők" voltak, hol menők most már... egyáltalán nem irigylem őket, és örülök, hogy normális szüleim vannak, akik normálisan neveltek, és nem engedték, hogy lezülljek.
Igen. Ebben a korban a gyerekek tevékenységét nagyban befolyásolja a kortársak véleménye. Vagyis el szeretnék kerülni azt, hogy kiközösítsék, kinézzék őket. Egyszóval nagyon befolyásolja az őket, hogy mit gondolnak róluk. A cselekedeteiket még nem kialakult értékrendek, belső motivációk alakítják, hanem ilyen külső, felszínes befolyások. Tehát amit előttem írtak, hogy mindig van egy-két menő, akit követni kell, különben ciki leszel, ez a hozzáállás tényleg így van. És annak is igaza van, aki a médiát írta, mert ez is nagyon befolyásolja őket.
Ezért nem mindegy, hogyan neveljük a gyerekeket, mert később, amikor kialakul a saját, belső értékrendjük, akkor annak mindig az az alapja, amivel még serdülő korban találkoztak.
Egyébként nem csak a mai fiatalok ilyenek, minden nemzedék fiataljai így viselkednek. :) 10-20 éve még a topok, haspólók, a nyakra tapadós műanyag izék (már elfelejtettem a nevét) voltak a menők... Vagy ha megnézel egy amerikai filmet az 50-60-as évekből, ott is minden tinilány ugyanolyan akar lenni. Vagyis ez életkori sajátosság, ami mindig is megvolt tinikorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!