Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha így érzem magam?

Mit tegyek, ha így érzem magam?

Figyelt kérdés

Úgy érzem nincs megfelelő készségem ahhoz a szakhoz, amire mentem. Emberközpontú,sokat kell beszélni, én meg visszahúzódó csendes vagyok, és stresszel ez az egész. Pedig érdekel a szak,és tényleg szerettem volna,de... Már egyik gyakorlati helyen is azt mondták,hogy nem látják rajtam a határozottságot,és ez pedig kéne,és olyan félősnek tűnök. Teljesen elveszi ez így a kedvem. Ráadásul igaza is van.

Szerintetek?

2015. jan. 23. 17:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha megtalálod az egyensúlyt, akkor nincs gond. Nem kell csacsogni felesleges össze-vissza, mert mindenki azt várja tőled. Nekem is mondták ezt fiatalabb koromban, de természetes, hogy kicsit illetődött vagy egy új környezetben először.

Ha tetszik a szak, akkor folytasd, törekedj arra, hogy jobb legyél, ha nem, akkor válts. Nem kell túlgondolni a dolgot.

2015. jan. 23. 17:48
 2/5 anonim válasza:
Szerintem az a baj a mai világban, hogy az emberek mindig csak a külsőségeket nézik. Persze nem árt ha egy kicsit extrovertált az ember egy ilyen szakhoz de nekem biztos csak az számítana leginkább, hogy mennyire értelmes, mennyire érdekli a dolog és teszi oda magát az adott hallgató. Én a helyedben megpróbálnám némileg fejleszteni a szociális képességeimet, de úgy gondolom alapjában véve a tudás és a belefektetett energia a fő; ha látják hogy mennyire érdekel és akarod is akkor a lelkesedésed biztos átjön.
2015. jan. 23. 17:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Próbálom fejleszteni,de nehéz. Több területe van a szaknak,ami jobban érdekel ott jobban is éreztem magam,meg többet is kérdeztem a gyakorlatos oktatótól. Mondtam is neki,hogy nekem előző helyen azt mondták,hogy nincs határozottság stb,meg,hogy ha engem meglátnak állásinterjún fel se fognak venni.. Azt mondta,hogy ő nem lát ilyet,meg pár nap alatt nem is lehet ezt úgy látni,meg,hogy eleinte nehezebb bele kell szokni. De értitek ezek annyira lelomboztak. Tudtam,hogy jó kommunikációs készség kell,és azt is,hogy nekem annyira nem jó,de próbálkoztam.

Meg vannak nekünk olyan órák,mikor szituációkat kell eljátszani,és attól teljesen rosszul vagyok. Olyan mintha színészkednem kéne,és béna vagyok benne. Ráparázok.

Gyakorlaton,meg volt,hogy én vezettem csoportfoglalkozást,azt meg másképp éltem meg,kicsit izgultam,de ment.

Ezektől a szituációs óráktól is félek...:S

Nem tudom,hogy győzzem ezt le.

2015. jan. 23. 18:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Sulitól függetlenül iratkozz be egy személyiségfejlesztő tréningre, sok önbizalmat ad, mert azt valahol elveszítetted félúton.
2015. jan. 23. 18:20
 5/5 A kérdező kommentje:

El,az biztos.

köszi

2015. jan. 23. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!