Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bunkóság vagy realista szemlél...

Bunkóság vagy realista szemlélet ha megkérdem, hogy ha egyre növekszik az átlagéletkor egyre tovább élnek az idősek, akkor vajon van megoldás arra is, hogy ki fogja eltartani őket?

Figyelt kérdés

Ugye az egyik oldalon tapsolunk, hogy egyre jobb orvosi ellátás egyre kitolódó átlagéletkor egyre tovább lehet élni. De jó.

A másik oldal: elöregedő nyugati társadalmak, összeomló nyugdíjrendszer, kérdés ki tartja el a már nem dolgozó időseket, ha nem jön be annyi befizetés a dolgozóktól mint amennyi nyugdíj kimenne.

Már ott tartunk, hogy 40 felett nyugodtan felköthetem magam a munkaerőpiacon, mert leírtak, öreg vagyok sehova se kellek. Na most örülnöm kéne annak hogy de jó akár 80-90, akár 100 évig is élhetek? De jó-és miből ha szabad kérdeznem? Az összeomló nyugdíjrendszerből? A semmiből?

Vagy támaszkodjak a családra? És ha nincs? És ha van csak szarik rám a család?

Szóval bunkó vagy realista vagyok ha megkérdem: tovább élni-oké de miből tessék mondani?

2015. jan. 19. 08:49
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Megnyugtatlak. Te meg én soha a büdös életben nem leszünk nyugdíjasok. Addigra rég kilopják az utolsó fillért is a rendszerből.

Tessék átolvasni az ép aktuális alaptörvényt, a Viktorunk hatalmas kreálmányát. A nyugdíjat az állam nem köteles adni. Adható. Ha ad ad ha nem nem.

Vagyis megtörténhet hogy az állam széttárja a kezét és azt mondja: nem adok. NIncs miből.

gy lesz ez akkor is, amikor mi nyugdíjasok leszünk,

2015. jan. 19. 16:29
 22/25 anonim ***** válasza:

Minek szenvedtek itt? Ebben az időben is gondolkodhattatok volna azon, hogyan fogjátok előteremteni a saját nyugdíjatokat.

Én nem is várok nyugdíjat. 25 éves vagyok. Majd félreteszek + normális gyerekeket nevelek, akiket úgy nevelek fel, hogy nekik sem lesz nyugdíjuk, ezért készüljenek amilyen hamar csak tudnak.

2015. jan. 20. 07:54
 23/25 A kérdező kommentje:

Gondolkodtunk róla. Erről szólt a magán...

Aztán ellopták.

És ha a gyereked egy állástalan közmunkás lesz, egy guberáló akinek nincs 5 ft-ja se? Akkor mi lesz?

Ebben az időben is gondolkodhattatok volna azon

2015. jan. 20. 08:27
 24/25 anonim válasza:
Szerintem mindenki, aki legalább 8 általánost végzett, tisztában van azzal, hogy a mai huszonéveseknek nem lesz nyugdíja. Épp ezért tök felesleges ezen pörögni, semmi értelme. Mindenki gondoskodjon a saját (és a gyerekei) jövőjéről és kész. Ha ez szerinted egy naiv elképzelés, akkor te ne tegyél félre egy fityinget se, meglátjuk majd, milyen jól élsz meg a semmiből. :)
2015. jan. 20. 09:01
 25/25 A kérdező kommentje:

Ember te szórakozol velem?

Magánnyugdíjpénztári egyenlegem 2 millió felett volt. Ennyi volt rajta mikor ugye ellopta dicső kormányunk a pénzt.

Nekem mondod hogy tegyek félre? Tettem és tettem volna még ki tudja mennyit.

És mi történt? Ellopták? És hova teygem félre azt a pénzt? Hm? A dunyhába? Bankszámlámra? Egyéb megtakarításba? És mi a garancia arra hogy nem jön egy OV 2-es verzió és nem nyúlja le újra?

"akkor te ne tegyél félre egy fityinget se, meglátjuk majd, milyen jól élsz meg a semmiből. :)"

2015. jan. 20. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!