Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert jovok zavarba masok...

Miert jovok zavarba masok elott? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Szóval, eddig egész jól elvoltam, jól tudtam beszélni, szép szópoénok, gyorsbeszéd(érthető), mindenki elott tudtam beszélni(7-8. os koromban 12-14 évesen) Most meg új iskola, új környezet(kollégium), es most meg nem tudok rendesen beszélni, sokszor mondják nem értik, akik pedig teljesen nem ismerek(pl boltban) ott meg nem tudok értelmesen megszólalni, mert mielott odaérik kigonolom mit fogok mondani, de nem megy, egyszeruen elkezdek izzadni, szerintem még el is pirulok. Mitől lehet ez? (Bocsánat a helyesírási hibákért)

2015. jan. 18. 22:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez a környezet változás. Kikerültél az ismert környezetből, "ismeretlen" ez a dolog és még "új" is. Nekem is ez volt amikor közép suliba kezdtem el járni, emlékszem még a busz előtt kigondoltam, hogy hogy fogom kérni a jegyet... Be voltam parázva mindentől, féltem az emberektől. Nekem magától eltűnt ez a dolog, amikor már kicsit meg ismerkedtem az új környezettel. Próbálj haverokat szerezni, járj el a koliból a haverokkal, próbáld el engedni magad.
2015. jan. 18. 23:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, menyi idő után mult el neked? De nem csak itt pesten van bajom ezzel, hanem az eddigi ismert helyeken is
2015. jan. 18. 23:04
 3/8 A kérdező kommentje:
meg teljesen ilyen összetörtnek érzem magam, szoval hogy minden amit vártam, amit eddig csinaltam, amilyen eddig voltam, az ugy egy pillanat alatt eltűnt :S
2015. jan. 18. 23:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, nem lehet, hogy depressziós vagy? Nekem kb 3-4 honap volt.
2015. jan. 19. 01:08
 5/8 A kérdező kommentje:
nem tudom, mert ahogy ma eszrevettem csak reggel meg este felé van ilyen összetört érzésem, de ez így napkozben nagyjából eltűnik, de az idegenekkel valo beszed még mindig olyan nehézkes
2015. jan. 19. 15:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Megint az előző vagyok. Ne arra gondolj, hogy mit gondolnak rólad mások, ne próbálj senkinek se megfelelni! Ne a reakciót figyeld amikor beszélsz valakivel. Ők sem azt figyelik, hogy te, hogy reagálsz le egy dolgot.

Pl.: Boltban. Bemész vásárolni, és akkor ugye a pultnál már azon rágódsz, hogy akkor most, hogy fizetsz mit mondasz, miképp cselekszel. A boltos meg csak pakolja az árút, húzza le, szinte elég bunkó (legtöbb esetben). Ő nem azt fogja figyelni, hogy te miket mondasz és hogyan, hanem csak arra koncentrál, hogy a munkáját elvégezze és lépjen hazafele. Tehát próbálj meg ne ezen stresszel-ni!

Állj lazán a dolgokhoz, ne szard le, ne félvállról vedd, csak állj hozzájuk lazábban. Ne másokkal törődj és legfőképp ne azzal, hogy mások mit gondolnak rólad!!! Csak légy saját magad, elfogadnak ilyennek, aki meg nem, az meg húzzon a bús....

2015. jan. 19. 21:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, eddig is igy próbáltam, de nem tudom hogy hogyan kellene, ertem hogy csak vegyem lazábban de nem megy. De tényleg köszi amiket eddig írtál!
2015. jan. 19. 22:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Nincs mit, de nem sokat segítettem :/

Reménykedjünk, hogy kinövöd mit én.

2015. jan. 20. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!