Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged zavarna ha olyan orvos...

Téged zavarna ha olyan orvos kezelne vagy vizsgálna, akinek tetoválása van?

Figyelt kérdés
Kevéssé biznál benne,esetleg megtagadnád,hogy ő kezeljen?

2015. jan. 16. 22:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mondjuk én egy egész karra kiterjedő varrást gondoltam,a magyar népmesékből kiragadott alakokból alkotva.

2015. jan. 17. 09:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Engem nem zavarna, nekem is van, ettől nem vagyok se elmebeteg, sem baltás gyilkos. Viszont ma még elég maradi felfogás van a tetoválással kapcsolatban is, szóval lehet, hogy orvosként hátrányt jelent, ha olyan helyen van tetoválásod, ahol nem tudod eltakarni.
2015. jan. 17. 11:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Dehogy zavarna, sőt! Sajnos elég maradi a felfogás e tekintetben, még kell jó pár év, hogy egy tetovált ember ne botránkoztasson meg sokakat.
2015. jan. 17. 12:36
 14/14 anonim ***** válasza:
64%

Az a baj kedves kérdező, hogy ez az oldal ilyen téren marhára nem reprezentatív. Én lassan végzek az orvosin, a betegeink minimum 70-80 százaléka idős ember 60 év feletti, akiknek a szemében a tetoválás egyenlő a kultúrálatlansággal és a kihaénnem macsógyerek mentalitással. És az a helyzet, hogy valamilyen szinten igazuk is van, mert amilyen tetoválásokat én embereken látni szoktam, azok általában az illető szellemi sötétségéről és igénytelenségéről árulkodnak. Mondjuk ez a népmesés ötlet egy művész keze által egész jó is lehet, de ez mindenképpen egy stigma amit nem tudsz eltávolítani, és attól, hogy az itt irkáló kommentelőknek tetszik, lehet, hogy a gyermekonkológián a szülőknek kevésbé tetszene, vagy éppen az idősebb főorvosoknak bárhol, vagy a betegeink zömét kitevő korosztálynak úgy általában. Tehát célszerű olyan helyre tetováltatni, ami elrejthető, tehát nekem az a véleményem, hogy egy orvos arcra, alkarra, kézfejre, nyakra ne tetováltasson. Mindenhova máshova nyugodtan mehet. :-)

Én egyébként kissé gyanakodnék az adott orvos mentalitásában és nem repesnék a boldogságtól, ha agyontetovált orvos akarna kezelni, pont azért, mert a fent leírt okok miatt szinte senkinek nincsen látható helyen tetoválása, se egyetemen, se a klinikákon. Ami pedig a "laza" orvosokat illeti, nem jók. Egy orvosnak az a dolga, hogy elássa a beteget, lehetőleg kedves és empatikus legyen, és értelmesen tudja tájékoztatni a betegét, nem pedig a lazaság és a marháskodás. Megjegyzem, az orvos-beteg kapcsolatnak kifejezetten nem tesz jót a laza orvos személye, voltak kollégák, akik például kipróbálták, hogy milyen amikor megengedik a betegeknek a tegeződést. Nagyon gyorsan visszaszoktak a magázódásra, ugyanis a betegek visszaéltek a helyzettel és azt hitték, hogy a pertu miatt nem kell követni az orvosi utasításokat, és hogy kivételezett helyzetben vannak. Persze ez alól is van kivétel az olyan betegekkel akit az ember évek óta kezel előbb-utóbb valóban lehet tegeződni, mert kialakul egy olyan bizalmi kapcsolat orvos és beteg között, ami ezt megengedi.

Szóval, hogy egyértelműen válaszoljak a kérdésre, én megengedném, hogy tetovált orvos vizsgáljon, mind engem, mind a családtagjaimat, de nem igazán értek egyet a látható tetoválásokkal az orvosok esetében. Amit viszont például abszolút megengedhetetlennek tartok egy orvos esetében az a raszta haj, egy drogos szubkultúrát reklámozó egyén ne legyen orvos!

2015. jan. 17. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!