Az is el tud igazodni az életbe, aki csak a matekhez ért igazán?
Sose értettem a nyelveket. Persze amit szeretek, azt könnyen megjegyzem, de így nem megy különösebben.
Eddig nagyjából így állok a fontosabb tantárgyakból:
(Romániában élek, szóval 10-ig osztályoznak, de zárójelbe megpróbálom leírni a magyar osztályzás megfelelőét)
Matek 9-10 (4-5)
Magyar 8-9 (3-4)
Román 5-6 (2-3 ezt nem tudom biztosra, mert ha jól tudom, akkor magyarba a 2-es átmenő és nálunk az 5-ös az)
Angol 5 (2)
Történelem 7 (3)
Biológia 8-9 (3-4)
Kémia 8 (4)
Fizika 9 (4-5)
Emellett művészetibe akarnak anyumék íratni, mert azt mondják azt jól tudom (bevallom nem pálcikaembert szoktam rajzolni, de nem érzem azt a tehetséget magamba, ami sok másba is megvan a rajzszak ágain).
Ha számít, akkor nem vagyok vallásos (a suli amibe vagyok most, az se vallásos, csak van heti 1 hittanóra), és tornából csak a labdajátékokkal van gondom. És ebből is levonható, hogy tornából nem állok fényesen, mivel csak labdajátékokkal játszunk...
A zene iránt nincs vonzalmam, ezért azt se szeretem igazán, de has zámít, akkor abból 8-asra (3-4) állok.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy életrevaló vagyok?
13/l
Persze, simán van úgy is, hogy a matek érdkel téged :)
Szerintem érdemes lenne megbeszélned velük, hogy te ilyen matekos vonalon szeretnél tovább haladni, tuti hajlandóak engedni :)
Nos javaslom hogy keress akkor egy olyan sulit ahol ilyen matekos cucc van, és akkor már tudsz is mondani nekik valami pontosat.
Sok sikert! :)
Ha 10 év múlva az egyetemen egy matek szakon is elmondhatod a matekhez értek igazán, akkor a válasz igen....
Általános iskolás matek semmit nem jelent még, bocsi....
1-es: Köszönöm a választ :) a gond, hogy ők nagyon szeretnének művészi pályán továbbindítani, és én érzek valami olyansmit, hogy ennyivel tartozok nekik.
Félre ne érts, sose etettek olyannak, hogy "amíg az én házamban laksz..." stb. csak egyszerűen így érzem.
Meg őket sem lepi meg a matektudás, hiszen a családban egyedül anyu az, aki nem érti igazán.
Testvéreim is vannak, az egyik orvosi egyetemen kötött ki, és a másik fizikán, szóval én a térdükig se érek ezzel az átlaggal.
2-es: Köszönöm a választ neked is :) nos, nem tudom, mert mondták már nekem, hogy nézzek szét, mert a többiek 3-4 jeggyel kevesebbet kaptak, és én akkor miért kaptam 10-est a félévire, ha letagadom a tudásom :(
Ha úgy érzed, hogy az megy legjobban, de FŐLEG érdekel is, akkor indulj el nyugodtan ebben az irányban. De sokat segítene, ha mellé tetszene az info vagy a fizika is, a mérnökik sokkal könnyebbek, mint egy sima matek szak. Persze a mérnökik közt is van nehézségi rangsor, de te attól még messze vagy, ha alapsulis vagy még csak.
Kémiával és biológiával kombinálva is jó lehet. Pl a vegyészmérnök egy nagyon jó szakma annak, akit érdekel annyira, hogy megküzdjön érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!