Nemi intelligencia? ◙ ÁLLÍTÓLAG a férfiak átlag IQ-ja = a nőkével, mégis életem során több intelligens férfivel találkoztam, mint nővel. Ez hogyan lehet?
Igen, ezt tanították.
Nekem is állandóan mondogatták, hogy nőként az a dolgom, hogy otthon legyek a gyerekekkel, majd dolgozzak valami könnyű helyen, amihez nem szükséges magas képzettség, mert az úgyse jönne össze.
Amikor kijelentettem, hogy (bátyámhoz, a szent férfihoz hasonlóan) egyetemre megyek, akkor "bátorítottak", csak utána véletlenül meghallottam, hogy kb összes rokonom azt találgatja, hogy első vagy második félévben bukok vajon ki? És utána melyik okj-ra írassanak be?
No comment. Eddig csúszás nélkül a 3. félévemet töltöm egy természettudományos szakon és imádom. Nem mondom, hogy én vagyok a legjobb tanuló, de nem kettesekkel bukdácsolok át.
Miért hinné el egy nő, hogy több mindenre képes, ha állandóan azt sugallja belé a környezet, hogy ő nem ért semmihez/nem tudja ezt se megcsinálni?
Otthon mit lát pl a tévében? A rengeteg "értelmes" műsort, pl amit a szüleik néznek (a celebnek nevezett szánalmas, idióta bagázs, ami teszi az eszét, és a nők valószínűleg ott sem a foci vb eredményeit beszélik át, bár nem tudhatom).
Nő vagy? Szülj, neveld a gyerek(ek)et, tűrd a pofont és szolgáld a férjed! (és mellette ma már vállalj egyszerű munkát is)
Férfi vagy? Tanulj, dolgozz, izzadj, mert te vagy a családfenntartó!
2-es, erre gondoltam már én is, viszont akkor ebből annak kellene következnie, hogy átlagon felüli férfi vagyok rossz esélyekkel?
Mit lehet ez ellen tenni? Érdemes lenne reál női tudósokkal ismerkednem?
a nők ösztönösebbek.
ezért van a fő érdeklődésükben az evés,ivás,dugás,gyerek.
és írtad az olvasást.
hát én nem sok nőt ismerek aki szeret leülni és olvasni.
gyakorlatilag egyet sem.
A lányok nem szorgalmasabbak hanem másképp működik az agyuk, ezt már tudom.
A memóriájuk jobb, gondolj bele, tipikus férfi hiba hogy elfelejted a születésnapját / az évfordulót, de kiszámítod a fordulatszámot áttétekkel gond nélkül...
Aztán a férfit inkább a fizikai és mozgó dolgok érdeklik, ezért alszanak el órán, ahol egy helyben kell ülni, az alsós fiúk többsége emg olyan hiperaktív, hogy figyelemzavarosnak diagnosztizálják.
7-es, igazad van, nem sok szokott olvasni, sajnos ezt azokra értettem, akiket 1 kategóriával feljebb sorolok és szóba szoktam állni velük. De általában velük sincs közös hang.
Talán nem általánosítani kéne, mert elég sok nő van, aki nem a sminkelésnél és a nulla hobbinál maradnak. Nem az alja körből kéne válogatni.
Bár aki hisz az IQ-teszteknek, attól nem is várok jobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!