Okosabbnak hisznek, mint vagyok?
Több visszajelzés alapján az ismerőseim intelligensnek, nyílt gondolkodásúnak tartanak. Én ezt el is hiszem magamról, viszont úgy érzem, többet mutatok kifele, mint ami a valóság. Igyekszek arra törekedni, minél intelligensebb legyek egyes területeken, de néha úgy érzem, korlátozott az agyi kapacitásom egyes dolgokra. Ezzel elértem a határaim, vagy egyszerűen nem vagyok fogékony egyes dolgokra? Leginkább a művészetekre gondolok. Zenés szellemű vagyok, kiskorom óta a zene és zenélés fontos része az életemnek. Nagyon értek hozzá, a véremben van, a ritmusérzékem tökéletes. A filmeket viszont néha jól, de általában nagyon rosszul tudom értelmezni, vagy sehogyan, és hiába nézek sok kritikát róluk meg olvasok a műfajokról, egyszerűen nem vagyok képes befogadni ezt a "szakgondolkodást", nem tudok irodalmi műveket sem megfelelően elemezni.
Ez lehet hülyeség, amiről prédikálni próbálok.
Hát mi biztosan nem fogjuk tudni eldönteni, hogy okosabbnak hisznek-e, mint amilyen vagy, de szerintem nem is érdemes ezen izgulni. Akár nem, akár igen, nem ártasz vele senkinek, sőt, örülj neki. Azt lásd meg, hogy ez egy kölcsönösen pozitív dolog: Neked jó, mert okosnak tűnsz, az ismerőseidnek jó, mert azt tudják, hogy van egy kifejezetten inteligens/okos barátjuk.
Szóval szerintem ne foglalkozz vele sokat. Akár így, akár úgy, az csak jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!