Veletek is bunkók a kisgyerekes anyukák?
2-es, azért az se mindegy, hogy nagyon szépen megkér az illető, hogy hadd álljon eléd, vagy beáll csak úgy a sor közepére. És ne oktass ki másokat úgy, mintha más sose látott volna gyereket, nálunk is kisgyerek van.
Amúgy én pl. azt tartottam bunkónak, mikor 2 babakocsis (nem voltak ismerősök) a buszon a székek közti folyosón egymással szembe tolták a babakocsit, és senki nem tudott bemenni, az ajtóban tolongtak az emberek. Végül valaki szólt nekik.
Szerintem aki gyerekkel bunkó, az már a gyereke születése előtt is bunkó volt. Én sosem állok be senki elé, nem foglalom el az utat mások elől, pedig van két gyerekem, de ha ezt tenném, akkor vajon milyen példát mutatnék nekik és milyen felnőttet nevelnék belőlük? Valószínűleg olyan bunkókat, akik bepofátlankodnak más elé...
Nem kell általánosítani.
Velem dettó ugyanez történt, csak fordított előjellel. :)
Sapka volt. Megköszönte. Rám mosolygott.
Ha azt látom, hogy egy anyuka egyedül száll fel a babakocsival a buszra, mindig megkérdezem, hogy segíthetek-e valamiben.
Rendszerint elképedve néznek rám, mert sajnos nem szokták meg, hogy bárki felajánlja a segítségét.
Ha buszjegyet kell lukasztani, megteszem helyettük kérés nélkül, ekkor is úgy néznek rám, mint a marslakóra.
Annyira kiveszett belőlünk a segítő szándék, hogy az már elkeserítő... :(
Babakocsi helyett én kutyával utazok buszon, érdekes mindig van helyem, mert még a tömött buszon is gyorsan félreugrálnak előlem az emberek.
Talán félnek a kutyától.:) No de ennyire? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!